Ook zo toe aan vakantie? De wereld ligt aan je voeten met deze accessoires! afbeelding

Sinds iets meer dan twee weken is het officieel zomer, alhoewel daar tot op heden qua weer nog niet heel veel van te merken is. Momenteel kruip je liever onder een wollen deken en kijk je de hele dag naar Netflix dan dat je in je zwembroek of bikini naar buiten gaat. Echter wordt, juist mede door het tegenvallende zomerweer en het onlangs gestorte vakantiegeld, de reislust bij velen toch aangewakkerd. Tijd om dus alvast de reissferen (en daarmee hopelijk ook mooi weer) in huis te halen.

Waar ligt dat dorpje in Frankrijk ook alweer?

Wij Nederlandser zijn een volk dat wel van vakantie houdt! Het liefst gaat de Nederlander kamperen met eigen auto en caravan, maar toch kiest ook een groot deel van de vakantiegangers voor een verdere reis met het vliegtuig. Met al die uitstapjes binnen en buiten Europa wordt het natuurlijk een steeds lastigere klus om precies te onthouden waar ter wereld alle bestemmingen geografisch gezien precies liggen. In bijna geen enkel huishouden is tegenwoordig nog een Grote Bosatlas te vinden. En telkens Google Maps erbij pakken wanneer je gezelschap wilt aanwijzen waar de volgende vakantielocatie ligt is natuurlijk ook erg ongezellig. Gelukkig is de wereldkaart een steeds vaker geziene afbeelding op woonaccessoires. Zo kun je de wereld aan de muur hangen, uit een wereld-mok drinken of een wereldlamp aan het plafond hangen. We kunnen bijna niet meer om de wereld in huis heen! Bekijk op Furn eens deze pagina met allerlei producten waarbij de wereld centraal staat en doe inspiratie op.

Vakantie-voorpret in huis halen

Gezelschap en vakantie gaan vaak samen. Een groot deel van de vakanties wordt gepland onder het genot van een hapje en drankje, al dan niet met het volledige reisgezelschap samen in een ruimte. Waarom dus niet de vakantie inluiden onder gezelschap van een lekker drankje dat ligt opgeslagen in deze wereldbol met bar: dé musthave voor iedere reislustige man. De wereldbol in deze globebol is draaibaar, waardoor de volgende reis makkelijk uitgestippeld kan worden en iedereen precies kan zien waar dat kleine dorpje precies ligt. Onder de wereldbol is in het wijnrek plaats voor 9 (wijn)flessen, waardoor er genoeg wijn voor de hele avond in huis zal zijn.

Wereldbol met bar, ook wel globebar genoemd: de musthave voor de reislustige man.

Globebar, ook wel wereldbol met bar genoemd

Een andere optie zijn de wereldbol met bar van 48 cm of van 99 cm van het interieur merk Columbus. Deze twee globebars zijn iets kleiner en hebben alleen opbergruimte voor flessen in de wereldbol zelf (of voor een of twee flessen eronder), maar zijn daarmee alsnog een graag-gezien woonaccessoire in de woonkamer of bijkeuken. Bovendien zijn voor deze globebars makkelijker een plekje in huis te vinden indien je niet heel groot woont of niet zo veel ruimte voor een grote globebar met drankkast hebt.

Globebar of drankkast met wereldbol van het interieurmerk Columbus, 48cm hoogGlobebar drankkast van het interieurmerk Columbus, 99cm hoog

Ben je trouwens geïnteresseerd in hoe een wereldbol zoals deze in de globe bar gemaakt wordt? Bekijk dan eens dit filmpje van een aantal jaar geleden en zie hoeveel werk er in het handmatig maken van een 3D wereldbol zit.


Wereld-wandpaneel aan de muur

Geen plek in de kamer voor een volledige 3D-wereldbol met bar? Of wil je liever wat geld besparen om uit te geven op vakantie zelf? Dan is deze wereldkaart op hout onze ultieme favoriet! De ‘ouderwetse’ (of het tegenwoordig vaak gebruikte woord ‘vintage’) artprint van de wereld maakt dit wereld-wandpaneel een echte eyecatcher in de woonkamer, keuken, gang, of eigenlijk in iedere kamer. Otto verkoopt deze wereldkaart op hout in de afmeting 73 cm hoog en 120 cm breed, waardoor de kaart op allerlei muren is op te hangen. Het wandpaneel is gedetailleerd, dus ook hier kan de volgende vakantiebestemming of vakantieroute volledig op uitgestippeld worden zonder dat het kleinste dorpje wordt overgeslagen.

Wandpaneel met wereldkaart art-print: een echte eye-catcher en op elke plaats in huis aan de wand te hangen.

Vakantie-top 5 bestemmingen binnen Europa

Aangezien de landen binnen Europa makkelijk te bereiken zijn, zijn het voor velen favoriete en veel-bezochte vakantiebestemmingen. Enkele weken geleden werd het nieuws bekend gemaakt dat er steeds meer Duitsers naar Nederland komen. Andersom geldt echter hetzelfde: de meeste geliefde vakantiebestemming voor Nederlanders is Duitsland, gevolgd door Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italië.

Reizen door verschillende tijdzones

Digitale wereldkaart van het merk Nexttime waarop verschillende tijdzones worden weergegeven.Een van de voordelen van reizen binnen Europa is dat je met nauwelijks of geen tijdsverschil te maken hebt. Ben je meer een type dat de hele wereld overtrekt en daardoor nogal in wat tijdzones verblijft? Help het thuisfront dan een handje mee met deze digitale wereldklok van Nextime. De klok geeft voor verschillende plekken ter wereld de huidige tijd aan waardoor je vrienden thuis precies weten hoe laat er geskyped of gebeld kan worden. Bovendien is deze klok ook voor jezelf erg handig wanneer je veel vrienden maakt op reis en daar thuis nog contact mee wilt onderhouden. Daarbij misstaat deze digitale wereldklok uiteraard zeker niet in een huishouden met reisluchtige types en valt het bijna een musthave te noemen.

Heb je na het lezen van bovenstaande blog zin gekregen in vakantie, reizen, de wereld zien en even weg zijn van hier, maar moet je nog een aantal weken wachten voor het zover is? Haal de vakantiepret dan gewoon alvast in huis met woonaccessoires die je vakantiegevoel aanwakkeren!

Extra weetje: Vakantiebestedingen stijgen en aantal reizen neemt toe

Wist je trouwens dat we weer steeds meer gaan genieten van op vakantie gaan? Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research geven Nederlanders voor het eerst sinds jaren weer meer geld uit aan vakanties. De crisis lijkt grotendeels voorbij en we gunnen onszelf weer wat meer ontspanning. Bovendien gaat de gemiddelde Nederlander langer en vaker op reis. Singles nemen het er helemaal van: alleenstaanden geven namelijk gemiddeld meer geld uit aan hun vakantie dan de gemiddelde gesettelde vakantiegangers. Noord-Hollanders spannen de kroon en gaan gemiddeld het langst op vakantie. Wanneer jij ook zo iemand bent die het liefst elk weekend een andere plek op aarde bezoekt, is het wel zo fijn om je inboedel aan te passen aan de reislust, zodat je zelfs thuis het gevoel hebt dat je op vakantie bent.


Woontrends Decoratietips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter