Hoe je een okergele muur complementeert met de juiste meubels afbeelding

Okergeel is een van de meest populaire kleuren voor op de muur in 2022. Maar welke kleuren passen er goed bij okergeel en hoe verwerk je okergeel in verschillende ruimtes? In dit artikel gaan wij dieper in op hoe je de kleur okergeel op een subtiele of hele opvallende manier op verschillende muren kunt toepassen.

Okergele muur in je woonkamer

Een okergele muur in je woonkamer is misschien spannend, maar als je het combineert met de juiste meubels dan kun je alle kanten op. Van een gewaagde ruimte met een opvallende accent wall waar je geïnspireerd wordt tot een subtiele okergele muur die het interieur interessant, vrolijk en rustig maakt. Ga je voor een opvallende muur, verf dan een lange muur of een muur die iets naar voren komt. Hang hier een mooie spiegel op om meer licht naar binnen te brengen of de ruimte optisch langer of breder te maken. Wil je de gele muur breken om meer rust te creëren? Dan zijn houten latten of een collectie aan schilderijen tegen de muur een mooie oplossing.

Kleuren die goed bij okergeel passen zijn zwart, grijs, wit, donkerblauw en groen. Wil je de gele kleur van de muur in de spotlight zetten? Ga dan voor grijze of houten meubels. Omdat deze kleuren minder opvallen, brengen ze de okergele kleur mooi naar voren. Wil je de muur juist subtiel wegwerken? Ga dan voor zwarte, donkerblauwe of groene meubels om de aandacht naar meubelstukken te trekken in plaats van de muur.

Okergele accenten in de slaapkamer

In je slaapkamer kun je er beter niet voor kiezen om een hele muur okergeel te schilderen. Wil je toch met geel op de muur aan de slag? Verf dan een smalle muur okergeel of breng okergele details aan op de muur. Dit kun je doen door bijvoorbeeld met verschillende vormen te werken of door een okergele streep in de breedte op de muur te schilderen. Door okergeel met lichtgrijs te combineren maak je de slaapkamer rustiger. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt en niet afgeleid wordt door teveel geel in de slaapkamer.

Meer soortgelijke producten


Tegels in okergeel voor de badkamer en het toilet

Voor de badkamer en het toilet bestaan er prachtige okergele tegels. Wil je deze ruimtes niet teveel vullen met okergeel? Dan kun je er ook voor kiezen om de badkamer en het toilet aan te vullen met okergele details. Denk bijvoorbeeld aan een okergele badmat of okergele handdoeken. Ga je wel voor okergele tegels? Vul de badkamer en het toilet dan aan met meubels en accessoires in neutrale kleuren om deze ruimtes luxer te maken. Ben je helemaal gek op de kleur okergeel? Dan kun je er ook voor kiezen om de vloer te betegelen met okergele tegels. Laat je fantasie de vrije loop en volg je gevoel! Op die manier kan er niets misgaan.

Okergele muren in de keuken

Wil je een okergele muur in de keuken verwerken? Kies dan de muur die als achterwand dient. Door deze muur te schilderen krijgt de keuken een interessante uitstraling, zonder dat je grote veranderingen aan hoeft te brengen. Wil je op een later moment veranderen van kleur? Dan verf je de achterwand simpelweg over en hoef je geen geld te steken in het vervangen van tegels of keukenbladen.

Okergele muur in je thuiskantoor

Okergeel is een inspirerende kleur die je wakker houdt en je een gezonde dosis positiviteit geeft. Voor een thuiskantoor is dit dus de perfecte kleur om op de muren te gebruiken. Kies er echter niet voor om het hele kantoor okergeel te verven, want teveel geel kan juist een negatief effect op je gemoedstoestand hebben. Kies er daarom bij voorkeur voor om één muur in het thuiskantoor okergeel te maken en werk voor de aankleding met okergele accessoires en meubels.

Okergeel in de gang

Kom je regelmatig met een gestrest gevoel thuis na een lange dag werken? Verf dan een muur in de gang okergeel. Niet alleen omdat je vrolijk wordt van geel, maar ook omdat okergeel een luxe sfeer aan deze ruimte kan geven. Het zorgt er bovendien niet voor dat een ruimte groter of kleiner lijkt, wat in de gang goed uitkomt. In de gang kun je okergeel op verschillende manieren op de muur verwerken. Omdat de gang meestal een smalle ruimte is kun je er gerust voor kiezen om een volledige muur te schilderen. Wil je in de gang een subtiele muur creëren, dan is het mooi om met verrassende vormen te werken of bijvoorbeeld de helft van een brede muur en de helft van een smalle muur te verven.

Wil je meer lezen over de verschillende manieren waarop je de muren in je woning kunt aanpakken? Lees verder in ons woonblog!


Kleur Decoratietips Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter