Een okergeel interieur: hip, vrolijk en klaar voor de lente! afbeelding

Vind jij okergeel ook zo’n toffe kleur, maar weet je niet precies hoe je het moet toepassen in je interieur? Geen paniek, je bent niet de enige. Soms zie je gewoon niet direct dé manier om deze kleur in jouw huis te laten terugkomen.

Furn.nl geeft je graag een aantal tips en tricks. Want hoe combineer je okergeel met je andere interieur items? Welke kleuren passen erbij en hoe zorg je dat okergeel extra goed uitkomt? Kortom: in deze blog vind je inspiratie voor een okergeel interieur!

Wat is okergeel?

Allereerst antwoord op de vraag: wat is okergeel? Okergeel is een soort geel met een bruine, gouden ondertoon. Er zijn verschillende tinten okergeel waardoor het soms wat lichter en soms wat donkerder uitvalt.

Okergeel is de ideale kleur om meer warmte en sfeer aan jouw interieur te geven. Geel is natuurlijk van nature al een vrolijke kleur. Okergeel is net iets rustiger en wat minder fel dan gewoon geel. Daarom is het al jarenlang onverminderd populair.

Welke kleur past bij okergeel?

Okergeel klinkt misschien lastig om te combineren, maar niets is minder waar. Deze kleur staat namelijk prachtig met allerlei houttinten. Heb je dus houten meubels of een houten vloer? Dan is okergeel de perfecte aanvulling qua kleur.

Daarnaast past okergeel ook heel goed bij wit, grijs, zwart, bruin, blauw en (mos) groen. Een donkere kleur combineert makkelijk met okergeel omdat het een mooi contrast geeft. En een minder opvallende kleur zoals grijs of lichtbruin, zorgt ervoor dat jouw gele accenten extra opvallen.

Okergeel combineert minder goed met felle kleuren. Daarom kun je de primaire kleuren beter laten staan. Sommige pastelkleuren staan juist wel weer heel mooi bij okergeel. Twijfel je over welke kleurcombinatie bij elkaar past? Dan kun je altijd wat kleurstalen meenemen bij de bouwmarkt.

Okergele bank als eyecatcher

Natuurlijk kun je een muur okergeel verven of zorgen voor subtiele gele woonaccessoires. Maar als je écht wilt uitpakken kun je ook voor een okergeel meubel gaan, zoals een okergele bank.

Meer soortgelijke producten


Kies bijvoorbeeld voor een grote okergele hoekbank als ware eyecatcher voor je woonkamer. De bank zal echt opvallen en ziet er heel fris uit. Kies een mooie stof en kussens in dezelfde of juist een andere kleur. En voilà: je kunt weer jaren vooruit!

Mooie accenten met okergele stoelen

Naast een bank kun je natuurlijk ook voor gave okergele stoelen gaan. Een mooie set gele eetkamerstoelen zullen ook direct voor een heel ander aangezicht zorgen. Okergele stoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor stoelen met een stalen frame in een industriële stijl. Of kies voor fauteuils waar je heerlijk in kunt wegzakken.

Meer soortgelijke producten


Wil je gaan voor stoer maar toch vrolijk? Zet jouw okergele stoelen dan bij een strakke houten tafel met een stalen frame. Wil je juist voor een extra chic uiterlijk gaan? Combineer het geheel dan met koperkleurige accessoires. Zo maak je de look helemaal af!

Okergeel in de woonkamer

Okergele woonaccessoires

Houd jij van okergeel maar vind je een geel meubel toch iets te spannend? Dan kun je met een aantal mooie accessoires ook voor subtiele gele toevoegingen zorgen.

Een stel gele kussens, een geel plaid, gele kaarsen, gele plantenpotten, een geel vloerkleed: je kunt er alle kanten mee op! Het voordeel van kleine accessoires is dat je langzaam kunt wennen aan de kleur geel. Ben je uiteindelijk fan? Dan kun je altijd nog voor een geel meubel of een gele muur gaan.

Okergeel wonen: Wij zijn er klaar voor!

Wil je meer okergeel in je interieur? Dan vind je bij Furn.nl precies de meubels die je nodig hebt. Furn.nl is dé meubelvergelijker van Nederland. Bij ons heb je in een paar klikken een overzicht van alle okergele meubels die voldoen aan jouw wensen.

Okergeel is dus dé kleur van dit jaar! Geef je interieur een update met okergele meubels en accessoires. Ook wanneer je liever gaat voor wat kleinere okergele accenten, ben je bij ons aan het juiste adres.


Woontrends Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter