Moodboard maken voor het creëren van je droom interieur afbeelding

Heb je genoeg ideeën in je hoofd, maar weet je nog niet precies hoe je dit toepast in je interieur? Heb je een paar mooie meubels gezien, maar is het plaatje nog niet compleet? En weet je niet zeker of die ene kast goed past bij de kleur van de gewenste gordijnen? Dan kan het maken van een moodboard dé oplossing zijn die je nodig hebt.

Een moodboard maken helpt om erachter te komen wat je stijl is en hoe je deze toepast in de ruimte. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar inspiratie voor de verbouwing van je woonkamer of keuken. Zo verplaatsen alle ideeën vanuit je hoofd en wordt je droominterieur werkelijkheid.

Wat is een moodboard?

Een moodboard (ook wel moodbord of mood bord) is een creatieve manier om alles wat jou inspireert te verzamelen en weer te geven. Het doel is om inspiratie op te doen. En om jouw persoonlijke smaak en stijl te ontdekken zodat je dit kunt toepassen in je interieur.

Uiteindelijk laat een moodboard je zien wat je allemaal mooi vindt én of het als een geheel bij elkaar past. Vaak is er wel een rode draad te ontdekken in de plaatjes die je kiest.

Made interieur

Voordelen van een moodboard maken

Natuurlijk is het opdoen van inspiratie leuk, maar waarom zou je dit allemaal verzamelen en als een geheel bij elkaar voegen?

Tegengaan van miskopen

Het grootste voordeel van het maken van een moodboard is dat je minder snel miskopen doet. Het is dan ook belangrijk om te beginnen met de belangrijkste voorkeuren. Welke kleuren vindt je mooi? En welke meubels hebben je voorkeur? Vergeet ook niet om na te denken over de accessoires en decoratie.

Made grasgroene vierzitsbank

Wil je per se die mooie bank kopen en als middelpunt in de kamer hebben staan? Dan is het goed om de kleur en stof te laten aansluiten op je rest van het interieur in de kamer.

Styling in huis wordt een geheel

Ook zorgt het van te voren verzamelen van inspiratie ervoor dat je styling in huis een geheel wordt. Doordat je van te voren een duidelijk overzicht maakt van de kleuren en materialen in huis, vormt je inrichting direct een geheel. Naast dat dit mooi is, brengt het vaak ook een enorme rust in huis.

Hoe maak je een moodboard – digitaal of knippen & plakken?

Ben je overtuigd en wil je ook een moodboard maken? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Ben jij iemand die liever online inspiratie op doet? Of vind je het fijn om ‘uit je hoofd te komen’ en aan de slag te gaan met schaar en papier?

Online moodboard maken

Wooninspiratie wordt tegenwoordig vaak opgedaan op het internet. Een online moodboard maken gaat heel gemakkelijk via speciale sites of social media. Als je op zoek bent naar interieur inspiratie, kun je een avond scrollen op sites als Pinterest en alles wat je mooi vindt opslaan (ook wel pinnen genoemd).

Om je online te laten inspireren kun je specifiek zoeken naar een meubelstuk of kleur. Ook kun je rondneuzen op de verzamelpagina’s van je favoriete meubelwinkel, bijvoorbeeld de Pinterst pagina van Made.com.

Pinterest pagina Made.com


Woon inspiratie knippen en plakken

Of stroop je mouwen op maak een tastbaar moodboard. Hiervoor heb je nodig: een groot vel papier, een schaar, wat lijm, stiften en natuurlijk een grote stapel tijdschriften. Tip: heb je zelf geen tijdschriften met wooninspiratie in huis? Vaak kun je deze voor nog geen euro bij de dichtstbijzijnde kringloopwinkel op de kop tikken. Zo doe je wellicht ook nog nieuwe wooninspiratie op.

Woonkamer inspiratie dankzij moodboard

Als je gaat shoppen voor nieuwe spullen is het goed om altijd je moodboard bij de hand te hebben. Installeer de Pinterest app op je telefoon of maak een foto van je fysieke board. Zo kun je hier altijd even naar terugkijken als je twijfelt over een aankoop. Ook is dit heel erg handig als je woonkamer af is, maar je op zoek bent naar woonaccessoires die aansluiten bij de stijl van het interieur.

Extra inspiratie aan de muur

Een moodboard is dus heel handig als hulpmiddel bij het (her)inrichten van je huis. Maar wat doe je met dit stuk papier zodra je klaar bent? Aangezien het stuk inspiratie volledig past bij de inrichting van de ruimte, kun je jouw gemaakte moodboard heel mooi ophangen als kunst aan de muur. Bijvoorbeeld met punaises op een prikbord boven je bureau. Of ingelijst tussen andere wanddecoratie aan de muur.

Wanddecoratie Made.com met lijsten

De bovenstaande tips voor het maken van een moadboard geven je hopelijk genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Meer inspiratie opdoen? Volg ons dan op Instagram!

Deze blogpost is gesponsord door MADE.COM

Bekijk ook de volgende kast producten:

Meer kast producten

Woontrends Nieuws Decoratietips Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter