Kleur bekennen - Turquoise afbeelding
In deze blog

Kleurtrends komen en gaan, maar turquoise is een blijvertje. Ieder jaar rond het begin van de lente komt deze levendige kleur weer terug in woonmagazines en de zomercollecties. Niets nieuws; turquoise is altijd al populair geweest. In 1573 waren de Britten lyrisch over de blauwe tint en ook volgens de Indianen brengt turquoise niets meer dan goed. Het mineraal zou spirituele en helende krachten bezitten. Kijk, dat willen we wel in ons interieur!

De kleur heeft iets vrouwelijks, iets vrolijks, iets rustgevends en iets tropisch tegelijkertijd. Verf de muren van een doorsnee slaapkamer turquoise, leg een aantal schelpen neer op een schaal et voilá, een tropische oase in je eigen huis. Omdat de kleur in zoveel verschillende tinten komt zijn er veel kleuren die er mooi mee samen gaan. Mix hem met bijvoorbeeld fuchsia, geel of limoengroen, en de ruimte krijgt direct een chique vibe. Daarnaast doet turquoise het ook erg goed als kleuraccent op zichzelf in een verder neutrale ruimte.

We hebben onze favoriete turquoise producten via Furn.nl geselecteerd, zodat jij ook een tropische oase in eigen huis kunt creëren. Of je nu op zoek bent naar een statement bank of vloerkleed of juist een subtiel accent als een klok of vaas, hier vind je het allemaal!

1. 2-Zitsbank Ribe

2. Bewaarbox Montreal

3. Zuiver Bijzettafel Hide and Seek

4. LODSH Kandelaar

5. Vaas Trom

6. Metalen bakje

7. Prullenbak Bio Buddy

8. Kussen Fauna Pico

9. Wandklok Like Umbrella

10. Vintage Vloerkleed Azur


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter