Keukentrends 2022 - Milieuvriendelijk, symmetrisch & luxe afbeelding

De keuken is een essentieel onderdeel van de woning. Je bent er dagelijks op verschillende momenten bezig en daarom is het belangrijk om deze ruimte te optimaliseren. Door technologische ontwikkelingen is het in 2022 mogelijk om slimme oplossingen te combineren met designs die volledig voldoen aan jouw verwachtingen. Dit zijn de meest opvallende keuken trends in 2022.

De zwarte keuken blijft populair

In 2021 werd de zwarte keuken één van de meest populaire trends. Een zwarte keuken hoeft niet altijd te betekenen dat de volledige keuken uit donkere materialen bestaat. Je kunt ook met zwarte details spelen om de keuken een modern tintje te geven. Een zwarte keuken valt in de smaak bij mensen met verschillende stijlen en is toepasbaar in allerlei soorten interieurs. De kans is dan ook groot dat de zwarte keuken in 2022 populair blijft, zeker in combinatie met de volgende trend.

Stof- en vetvrije coatings

Omdat men steeds vaker voor donkere materialen voor de keukenkastjes en het aanrecht kiezen, zijn zij ook op zoek naar manieren om het materiaal onderhoudsvriendelijk te maken. Het antwoord hierop is een stof- en vetvrije coating. Deze coating zorgt ervoor dat vingerafdrukken niet langer zichtbaar zijn en stof zich minder goed aan oppervlakken kan hechten. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste fabrikanten keukenoppervlakken voorzien van deze coating. Een positieve trend als je het aan ons vraagt!

Grijs en antraciet brengen rust in de keuken

Ben jij altijd bezig en ren je van hot naar her, dan is het fijn om een keuken te creëren waarin je niet alleen kunt werken, maar ook kunt ontspannen. Om dit voor elkaar te krijgen kun je het beste kiezen voor grijstinten en antraciet. Ben je op zoek naar een warme tint, ga dan voor grijs met een rode ondertoon. Wil je een koele uitstraling creëren? Kies dan voor grijstinten met een blauwe ondertoon.

Wist je dat … grijstinten over het algemeen geen emotie oproepen? Hierdoor zijn ze goed te combineren met alle andere kleuren.

Ga voor pasteltinten en haal de zomer in huis

Pasteltinten kunnen in 2022 in elke ruimte van de woning toegepast worden, zo ook in de keuken! Omdat deze zachte tinten steeds populairder worden, is het mogelijk om volledige keukens te vinden die in het teken staan van pastelkleuren. Om de keuken helemaal af te maken kun je tegenwoordig ook je eigen koelkast samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe Samsung Bespoke koelkast. Dit is een koelkast die je kunt uitbreiden op een later moment én is volledig personaliseerbaar. Je kunt de koelkast dus ook voorzien van een mooie pastelkleur die perfect bij de rest van de keuken past.

Bespoke koelkast - keuken

De open-shelf trend uit 2020 maakt een comeback

De meeste keukens staan tegenwoordig in directe verbinding met de woonkamer. Daarom is het belangrijk om naar manieren te zoeken om de keuken net zo aantrekkelijk als de woonkamer te maken. Een eenvoudige manier om de keuken een opfrisbeurt te geven is door te kiezen voor open kasten. Zet je mooiste servies, wijnglazen, potten en pannen in deze kasten en trek de details uit het woonkamerinterieur door naar de keuken. Zo zorg je binnen een handomdraai voor een volledig nieuwe uitstraling én zorg je voor eenheid in de woonkeuken. Maak de open kasten af met licht strips en de keuken is helemaal on-trend!

Duurzame en natuurvriendelijke materialen

Een andere trend die onmisbaar is in 2022 is het gebruik van duurzame en natuurvriendelijke materialen. Alhoewel granieten aanrechtbladen tot nu toe de meest duurzame keuze was, blijkt in 2022 dat het productieproces niet natuurvriendelijk is. Daarom kiest men steeds vaker voor aanrechtbladen die op een natuurvriendelijke manier geproduceerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan materialen als Toplaminaat, FENIX en DecorTop.

Symmetrie en details in koper en goud

Strakke lijnen worden al jaren toegepast in de keuken, maar in 2022 ligt de focus op volledige symmetrie. De keukenkastjes worden bijvoorbeeld opgehangen op precies dezelfde hoogte, waardoor er strakke lijnen ontstaan. De trend die hier perfect bij past is de implementatie van railsystemen. Deze systemen geven een stoer karakter aan de keuken en zijn praktisch. Je kunt de rails bijvoorbeeld gebruiken voor het presenteren van wijnglazen of het houden van een keukenrol. Dit zijn details die in een 2022 keuken niet meer mogen ontbreken. Over details gesproken, maken zwarte kranen, handvatten en stopcontacten plaats voor gouden of koperen details. Dit is ongetwijfeld één van de leukste trends, omdat je gouden details met allerlei andere kleuren kunt combineren. Wil jij zien hoe de keuken trends van 2022 in de praktijk worden toegepast? Volg ons op Instagram en laat je inspireren!

Deze blogpost is gesponsord door Samsung


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter