Keukenkleuren van 2022 - Trends, tips & inspiratie afbeelding

Ga je je keuken renoveren of een nieuwe keuken plaatsen? Denk naast het materiaalgebruik ook goed na over de kleuren die je graag in je keuken terugziet. In dit artikel gaan we in op de populaire keukenkleuren van 2022 en geven we onze tip voor de ultieme koelkast waarvan jij zelf de kleur en het materiaal kunt kiezen.

Tijdloze kleuren

Sommige keukenkleuren zijn tijdloos. Mat zwart en hoogglans wit zien we nog altijd in vele keukens terug. En terecht: het past bij elke stijl en komt met iedere materiaalsoort goed tot zijn recht. We zien deze kleuren natuurlijk veel in moderne keukens, maar ook in de landelijke stijl kun je met wit en zwart prima uit de voeten. Het blijven tijdloze klassiekers.

De trendkleuren van 2022

De trends in de keukenkleuren staan niet geheel los van de bredere interieurtrends. Daarin wordt in 2022 veel teruggegrepen op jaren zeventig kleuren en natuurlijke tinten. Daar zien we dan ook het één en ander van terug in de keukens van dit jaar. Een keuken met zacht oranje accenten of terra tinten is helemaal in dit jaar. Maar, ook natuurlijke elementen, zoals hout, kun je in 2022 met een gerust hart in je keuken toepassen.

Een keuken met groene en gouden details

Groen blijft populair

De kleur groen is al een aantal jaren behoorlijk populair en begint ook steeds meer terug te komen in de keuken. Denk aan olijfgroen, donkergroen of mintgroen. Naar keuze kies je voor een frisse of juist een meer diepe variant.

Groen combineert heel goed met okergeel, koper, taupe of goud. Maar, denk ook eens aan een combinatie met blauw of antraciet. Gegarandeerd een eyecatcher in je huis.

Donkerblauw met ondertoon

Het is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt voor je nieuwe keuken, maar donkerblauw is een prachtige, geschakeerde kleur die je keuken een uniek karakter geeft. De kleur heeft veel diepte en een ondertoon die je goed kunt zien als je de materialen in deze kleur in het echt bekijkt.

Donkerblauw is perfect te combineren met materiaalsoorten zoals hout, beton, marmer, RVS, brons en koper.

Dieprood of wijnrood

Een rode keuken? Jazeker, in 2022 mag het gewoon. Denk wel goed na over de tint rood die je kiest. Dieprood of wijnrood heeft een prachtige, luxe uitstraling. Je hoeft natuurlijk niet je hele keuken in het rood neer te zetten, je kunt er ook heel goed accenten mee leggen.

Rood combineert goed met houttinten, maar ook mat zwart kan er goed bij.

Ga voor een gouden rand

Goud in je keuken kan helemaal in 2022. Maar, beperk het wel tot accenten. Kies voor een gouden kraan, gouden grepen, gouden greeplijsten of andere accessoires van goud.

Als je een keukeneiland hebt kun je daar met goud een prachtige eyecatcher van maken. Goud mag glanzend zijn, maar ook geborsteld.

Kleuren in de afwerking

Kleur aanbrengen in je keuken kan ook door accenten te leggen in de afwerking. Kies je voor mat, hoogglans, geborsteld of zijde? De afwerking is erg bepalend voor hoe je kleur uiteindelijk overkomt. Zo zal een glanzende afwerking vaak meer diepte in de kleur leggen dan een geborstelde variant.

Soorten afwerking combineren mag natuurlijk ook!

Onze tip: de Samsung Bespoke koelkast

Wil je een mooi kleuraccent in je keuken leggen én tegelijk je producten koelen met de nieuwste technologie? Dan is de Samsung Bespoke de koelkast voor jou. Deze koelkast kun je namelijk naar eigen smaak kiezen.

Voor de kleuren is de keuze erg groot. Wil je een koelkast in roze, eentje met een mat zwarte deur of liever een paarse koelkast? Het kan allemaal met de Samsung Bespoke.

Met deze koelkast heb je ook nog eens de keuze uit verschillende maten en uitvoering. Kies een koel-vriescombinatie of een ééndeurskoelkast of -vriezer. Of zet twee koelkasten naast elkaar.

Dankzij de speciale Spacemax technologie zijn de wanden van de Bespoke slechts 7 centimeter dik. Hierdoor heb je meer binnenruimte, terwijl de buitenmaat even groot is als andere merken. Meer koelruimte, hetzelfde energieverbruik. Wat wil je nog meer?

Haal kleur in huis met de Samsung Bespoke koelkast

Maak je keuze via Furn.nl

Ben je geïnspireerd geraakt voor je nieuwe keuken? Je shopt je Samsung Bespoke en andere keukenaccessoires in elke kleur die je wilt via Furn.nl. Bekijk direct ons assortiment.

Deze blogpost is gesponsord door Samsung




Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter