Dit zijn dé kersttrends van 2022 afbeelding

Voor je het weet staan de feestdagen weer voor de deur. Het wordt langzaam aan koud en donker, en we kruipen ’s avonds weer met een warme plaid op de bank. Ben jij een echte kerstliefhebber? Dan kun je dit jaar je hart ophalen. We vieren kerst namelijk weer met elkaar, en zonder beperkingen.

Sommige thema’s komen je misschien al bekend voor. In 2022 zijn deze verfraaid met nieuwe decoratietrends, kleuraccenten en details, die wij graag met jou delen. Of je nu dol bent op glitters en goud, of het dit jaar eenvoudig wilt houden… We gaan in sfeer genieten van ‘the most wonderful time of the year!’ Lees je mee?

Een warm welkom

Het is weer tijd om familie, vrienden, en ieder ander die we liefhebben op een warme manier te verwelkomen. Daarom besteden we dit jaar graag extra aandacht aan de tuin en de hal. De toon voor de gehele avond wordt gezet bij aankomst, en daarom versieren we de bomen graag met lichtjes en vervangen we de tuinkabouter voor het verlichte rendier. Ook de kerstkrans voor aan de deur is weer populair. Dit jaar zien we hem terug met een goede laag nepsneeuw, voor een bevroren en winters effect.

La Vie en Rose

We zijn dol op roze, omdat er ontelbaar veel tinten van zijn. Het is een kleur die gemakkelijk en stijlvol verwerkt kan worden in ieder interieur. Vooral de kleuren roze en grijs hebben het afgelopen jaar een enorme comeback gemaakt. Het is momenteel één van de meest populaire kleurcombinaties voor in huis.

De zachte, vrouwelijke en romantische tinten zien we dit jaar ook terug tijdens de kerstdagen. Denk bijvoorbeeld aan poederroze en parelmoerkleurige ballen, winterwit tafellinnen en zilveren kaarsen. Decoraties die perfect in dit thema passen zijn versieringen zoals engeltjes, kandelaars, servies met vintage print en sierkussens van velours. Een warme, stijlvolle en vernieuwende kersttrend. Wij zijn enthousiast!


Winter wonderland

We dromen ieder jaar weer van een witte kerst. Maar wist je dat hiervoor geen sneeuw hoeft te vallen? We halen dit magische kerstgevoel in 2022 graag naar binnen, en gaan dit jaar voor wit. We gebruiken een koel kleurenpalet voor onze kerstversiering, waarbij wit wordt gecombineerd met tinten zoals ijsblauw en zilver.

Witte kerstballen, zilveren vogeltjes voor op de dennentak, nepsneeuw voor in de boom en glazen vazen met een bevroren effect. Stijlvol, fris en winters. Een tijdloos kerstthema, die met veel tinten kan worden gecombineerd. Voor een extra winters en landelijk gevoel, maken we dit jaar ook graag gebruik van bosdieren in onze kerstdecoratie. Het hert voor aan de muur en de sneeuwuil voor in de boom zijn meer dan welkom!


We love neutrals

En daarmee komen we meteen bij de volgende kersttrend. De afgelopen jaren hebben we steeds meer liefde en waardering voor de natuur ontwikkeld, en dat zien we dit jaar ook terug tijdens de kerst. In dit thema hebben we aandacht voor de aarde.

Grote kans dat ‘earthy tones’ in jouw interieur al centraal staan. Een mooie basis, want bij dit thema staat eenvoud centraal. Met slechts een aantal aanpassingen kun je jouw interieur ook tijdens de kerst laten shinen. Ga dit jaar bijvoorbeeld eens voor een mini kerstboom, in terracotta pot. Style hem af met lampjes en bronskleurige ballen, en pak de cadeaus in met kraft papier en een takje groen.


Naast aardetinten zijn we ook dol op natuurlijke materialen. Zo past de houten tak met hangdecoratie perfect binnen deze trend. Ga voor beige tafellinnen en verzamel glazen flessen om als kandelaar te gebruiken. Ontsnap samen met ieder die jou lief is van de onrustige buitenwereld, en geniet van een relaxte decembermaand.

Lekker kitsch

Een rustig kerstthema past niet bij iedereen, en dat is dit jaar geen enkel probleem. Weg met de Hollandse nuchterheid! Het is kerst. We mogen het weer uitgebreid vieren, dus we gaan in 2022 graag all-out.

Deze kersttrend kent geen regels. Je kunt jezelf zijn en eindeloos experimenteren. Doe inspiratie op in het tuincentrum of bij jouw favoriete kerstmarkt, en prikkel gasten dit jaar met ondeugende vormen en hysterische kleurencombinaties. Ook zien we in 2022 steeds meer typisch Britse kerstdecoraties terug. De gevulde kerstsokken voor aan de schouw, de zuurstokken in de boom… Wij zijn er dol op!


In dit thema staan groene en rode tinten centraal, en is de ruit een populaire print. We versieren de kerstboom graag met kitscherige kerstballen in allerlei vormen en maten. Tafelkleden met een gezellige kerstprint, goudkleurige kandelaars en kaarsen met glitter… Dit jaar kan het écht niet gek genoeg!

Deze blogpost is gesponsord door Made.com



Kerst Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter