De beste interieur ideeën voor 2022 afbeelding

Ben je op zoek naar de beste interieur ideeën voor 2022? Heb je inspiratie nodig voor je nieuwe woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of keuken? Of wil je weten wat de meest gewilde producten van 2022 zijn? In dit artikel zetten we de beste ideeën voor je interieur op een rij.

Terug naar de seventies

We gaan dit jaar een stukje terug in de tijd, want de vrolijke patronen en warme kleuren van de jaren zeventig zijn weer helemaal terug. Zachte terra tinten en het gebruik van rotan en kurk zien we dan ook veelvuldig terug in de interieurs.

Zet bijvoorbeeld met een zacht oranje tweezits bank een echte eyecatcher in je woonkamer. Of kies voor een klassieke fauteuil met echt bruin leer en acaciahout. Mag het van jou een beetje gedurfd zijn? Maak het dan af met een gewaagde muurbekleding, zoals een mooi retro behang met geometrische vormen.

Natuurlijke inspiratie

Een duidelijke trend is het verlangen naar natuurlijke invloeden in het interieur. We halen buiten graag naar binnen. Bijvoorbeeld door groene en natuurlijke tinten te gebruiken, maar ook door natuurlijke materialen zoals hout, terracotta en natuursteen in het interieur te integreren.

In deze lijn is ook het gebruik van planten te zien. Haal groen in huis door veel mooie kamerplanten neer te zetten. Dat kan in je woonkamer, maar ook in de slaapkamer of zelfs in de badkamer geeft het een prachtig, natuurlijk gevoel.

Een goede thuiswerkplek

We blijven in 2022 nog veel thuiswerken, dus zijn goede kantoormeubelen een must. Zorg dat je niet aan de keukentafel hoeft te werken en richt een kamertje in als kantoor. Niet iedereen heeft die luxe, maar toch is een goede werk en privé balans belangrijk. Daarom ook handig: een inklapbaar bureau voor in je woonkamer, slaapkamer of logeerkamer. Zo benut je je ruimte optimaal. Kies wel voor ergonomische meubelen om duurzaam te kunnen werken.

Dé woonhit van 2022: Samsung The Frame

De absolute hit van 2022 is The Frame van Samsung Deze televisie is ontworpen als een minimalistische schilderlijst. Je kiest er zelf een gepersonaliseerde lijst bij. Helemaal in de kleur die het beste past in jouw interieur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit walnoot, teak of terracotta.

Het resultaat is niet zozeer een televisie, maar een geweldig strak schilderij aan je muur. Dankzij de One Invisible Cable slingeren er geen kabels rond het frame en ziet het er prachtig uit, als een kunstwerk.

Staat de tv uit? Dan hangt er een prachtig kunstwerk aan je muur. Met een gratis proefabonnement van de Samsung Art Store kies je namelijk uit een enorme databank met kunstwerken en foto’s, die je Frame vertonen als je televisie uit staat. Hangt er straks een Van Gogh aan je muur?

Samsung The Frame

Je eigen gepersonaliseerde koelkast

Ook van Samsung is de Bespoke: een koelkast waarbij je je eigen combinatie kunt samenstellen. Je kunt een vaste Bespoke koelkast in verschillende kleuren en materialen kiezen. Het zijn geen losse of verwisselbare elementen, je stelt dit dus alleen in het begin samen. Zo kies je een koelkast of vriezer naar eigen stijl. Wil je een blauwe of een zwarte koelkast? Met een glanzende of juist een matte deur? Het kan allemaal.

Je kunt ook kiezen uit verschillende maten en modellen. Denk aan een koel-vriescombinatie of een ééndeurskoelkast of -vriezer. Je kunt er ook twee naast elkaar zetten, als je extra veel koelruimte nodig hebt.

De Samsung Bespoke koelkasten gebruiken een speciale technologie, waardoor de wanden slechts 7 centimeter dik zijn. Hierdoor heb je veel meer binnenruimte, terwijl de koelkast even breed is als andere modellen en niet meer energie verbruikt.

Haal kleur in huis met de Samsung Bespoke koelkast

Duurzaamheid aan je interieur toevoegen

In 2022 blijft duurzaamheid een belangrijke trend. Kies dus voor duurzaam materiaalgebruik in je interieur. Investeer in een goede vloer die jarenlang meegaat en kies bijvoorbeeld voor meubels van massief hout.

Duurzaamheid kun je ook op andere manieren aan je interieur toevoegen. Kies voor duurzame schoonmaakmiddelen, die niet schadelijk zijn voor het milieu. En ga voor een verf op basis van kalk of gips.

Door via Furn.nl je meubels te zoeken, draag je ook bij aan een duurzame en groenere wereld. Wij maken verschillende keuzes om duurzaam te zijn. Geef jij € 100,- uit bij één van onze partners via onze zoekmachine? Dan planten we een boom met een deel van de fee die wij van onze partners ontvangen.

Deze blogpost is gesponsord door Samsung


Woontrends DIY - Do It Yourself
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter