In 5 stappen een fijne thuiswerkplek afbeelding
In deze blog

De thuiswerkplek. We hebben het er al eens eerder over gehad, en we kunnen niet vaak genoeg benadrukken hóe belangrijk het is dat dit een ruimte is die je inspireert, oproept tot productiviteit, creativiteit en al wat je je nog meer wensen kunt.

Home Office

Foto via Tiffany Eastman Interiors

We hebben de weg naar deze droomwerkplek voor je uitgestippeld in 5 stappen. Deze stappen dienen uiteraard slechts als richtlijnen, niet als regels. Doe er dus mee wat je wilt: buig, pas aan en improviseer naar gelieven.

Stap 1 betreft een praktische: verhuis je thuiswerkplek naar een kamer vrij van geluid. Dus géén televisie of andersoortig rumoer op de achtergrond. Dit betekent niet dat je perse een hele kamer vrij moet maken voor je kantoor aan huis. De hal, de gang of zelfs een nisje kan worden omgetoverd tot een plaats waar je in alle rust kunt werken. Belangrijkst is dat er zo min mogelijk geluid aanwezig is om je af te leiden.

Stap 2 is de belichting. Hier kun je nooit, maar dan ook echt nooit, genoeg van hebben. Zorg voor een mooie decoratieve tafellamp en daarnaast voor voldoende helder, warm licht zodat je ook ’s avonds de weg naar de juiste toetsen op je toetsenbord weet te vinden.

Stap 3: voeg wat bloemen of planten toe aan de ruimte. Bloemen en planten maken het allemaal wat ‘zachter’ en breken het formele gevoel. Als je geen zin of tijd hebt om iedere week een vers boeket aan te schaffen, kies dan voor nepbloemen. Werkt ook als een trein! Wel van goede kwaliteit uiteraard, dat je ’t niet meteen ziet.

Stap 4 betreft het meubilair. Blijf waar mogelijk weg bij zogenaamde ‘kantoormeubelen’. Deze zijn vaak stijf, groot, heel erg formeel en passen vaak niet bij de rest van het interieur. Een mooie tafel of leuk bureau creëert bovendien veel meer sfeer.

Tot slot stap 5: accessoires! Kekke kussens, opgestapelde koffietafelboeken, een schilderij hier, een kaarsje daar. Makkie, toch?


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter