Hout in huis afbeelding
In deze blog

Hout staat sinds jaar en dag fier bovenaan het lijstje Tijdloze Materialen. Het brengt een beetje natuur in huis. Vooral van de combinatie ruw, onbewerkt hout met luxe designmeubelen gaat ons hart sneller kloppen: ruig en verfijnd tegelijkertijd.

Foto via Cornerstone Architects

Hout werkt in ieder interieur, van klassiek en romantisch tot een stoere man cave. Overweeg je zelf meer hout in huis? Houd dan de volgende punten in je achterhoofd:

Mix & Match

De tijd dat al het hout in huis uit dezelfde kersenboom gehakt moest zijn, is gelukkig allang voorbij. Een huis moet leven, en het gebruik van verschillende houtsoorten in een interieur geeft je dat gevoel.

Ruig én gewaxt

Onbewerkt hout hoeft niet per se bol te staan van de splinters om een authentieke uitstraling te hebben. Van een gewaxte, houten eettafel worden wij ook heel blij. Door de jaren heen krijgt 'ie ongetwijfeld een paar krassen hier en daar, maar daar wordt zo'n tafel vaak alleen maar mooier van.

Glam it up

Hout zorgt voor warmte, rust en gezelligheid in huis. Combineer al dat houten geweld met glanzende vazen, bloemen en kunstwerken aan de muur voor een verfijnde touch en om te voorkomen dat het allemaal iets té chalet-achtig aan gaat voelen. Bewaar dat maar voor de jaarlijkse wintersport.

Hieronder hebben we een aantal houten pronkstukken verzameld uit onze webshops, zo kun je meteen aan de slag!

1. Kruk Canyon | 2. Bureaulamp Abuja | 3. Dressoir Ohio

4. Bloomingville waxinehouders | 5. Salontafel Andeman | 6. Kaarsenstandaard Tak


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter