Hotel chique: wat is het en hoe pas je het toe in jouw interieur? afbeelding

Hotel chique is een term die we steeds vaker voorbij zien komen, maar wat is het eigenlijk precies? En hoe pas je deze stijl toe binnen je eigen interieur? Is de woonkamer hotel chic als je een wand voorziet van donkerblauw behang? En heb je een hotel chique woonkamer door de toevoeging van wat gouden woonaccessoires? Hieronder geven we antwoord op deze vragen zodat je zoveel mogelijk te weten komt over een hotel chique interieur. En er vervolgens zelf mee aan de slag kunt. Inclusief 5x tips voor een hotel chique interieur in een handomdraai.

Wat is een hotel chique interieur?

Samengevat, is een hotel chique interieur (ook wel hotel sjiek of hotel chic) een ervaring alsof je in een luxe hotel verblijft. Het gevoel dat je krijgt als je een hotelkamer instapt en dat alles klopt. Deze stijl zit vooral in de kleine details wat een gevoel van luxe oplevert. Het is dus niet direct in een of twee woorden samen te vatten wat voor een boutique hotel interieur zorgt.

Hotel Chique kamer binnenstappen

Kleine details zorgen voor luxe gevoel

Van dik behang op de muren tot zachte kussens op het grote bed. En van gestreken beddengoed tot wandlampjes met zacht licht. Alles in een hotel chique interieur is precies op elkaar afgestemd zodat het een luxe geheel vormt. Vaak wordt er in een hotel chique interieur gebruik gemaakt van donkere kleuren, luxe materialen zoals marmer, dikke velvet gordijnen en gouden accessoires.

Hoe pas je hotel chic toe in je eigen huis?

Allereerst is het belangrijk om te beslissen of het hele huis een hotel chique interieur krijgt. Het is namelijk ook mogelijk om verschillende interieur stijlen in huis te mixen. Vaak zien we een hotel chique stijl terug in de slaapkamer en badkamer. Dit zijn kamers waar ultieme luxe en ontspanning echt centraal staan.

Slapen alsof je in een hotel verblijft

Waar denk je als eerste aan bij een hotel chic slaapkamer? Grote kans dat je direct aan een groot, zacht bed denkt met opgeschud beddengoed en verschillende soorten kussens.

Het bed is dan ook een belangrijk onderdeel van een hotel chique slaapkamer. Natuurlijk is het bed zelf belangrijk, maar ook de details zorgen voor een boutique hotel ervaring. Met luxe beddengoed van hotelkwaliteit ben je al goed op weg. Gecombineerd met mooie, velvet kussenhoezen en sjieke nachtlampjes op het nachtkastje heb je echt het gevoel alsof je in een boutique hotel verblijft.

Slapen alsof je in een hotel verblijft

Een badkamer vol ultieme luxe

Marmer en goud kunnen in een badkamer met hotel chique stijl niet ontbreken. Natuurlijk hoeft het niet direct een echt marmeren vloer te zijn. Er zijn ook veel badkamer accessoires verkrijgbaar met een marmer detail.

Maakt een donkerblauwe wand mijn woonkamer hotel chique?

Het klopt dat veel woonkamers met een hotel chique stijl een donkerblauwe of donkergroene wand hebben. Toch is behang in een donkere kleur niet hetgene wat de woonkamer hotel chic maakt. Zoals al eerder gezegd is deze stijl een combinatie van vele details. Van velvet gordijnen tot fluwelen fauteuil. En van gouden kandelaar tot ronde messing wandspiegel.

Hotel chique toepassen in een kleine woonkamer

Als je een kleine woonkamer hebt raden we het niet direct aan om alle wanden in een donkere kleur te verven. Het kiezen voor hotel chique details werkt dan waarschijnlijk beter. Door het ophangen van fluwelen gordijnen en het plaatsen van een donkere bank tover je de woonkamer langzamerhand om in een kamer met hotel sjiek stijl.

Fluwelen gordijnen donkergroen

5x tips voor een hotel chique interieur

1. Kies de juiste combinatie van kleuren

Er zijn een paar kleuren die het gevoel van hotel chique geven. Denk hierbij aan donkergroen, donkerblauw en donkerrood in combinatie met marmer, goud, fluweel/ velvet en hout.

2. Gebruik het bed als middelpunt

In een hotel chique slaapkamer is het bed heel belangrijk. Zorg voor beddengoed van hoge kwaliteit. Vaak zien we in hotels wit beddengoed, gestreken en mooi opgeklopt. Door het toevoegen van een sprei en bijpassende sierkussens tover je het bed direct om in een echt hotelbed.

3. Sfeerverlichting is het geheim

Verlichting kan heel veel doen voor de sfeer in het interieur. Naast het kiezen van led lampen met warme sfeerkleur, kan ook de lamp zelf veel toevoegen. In hotel chique kamers zien we vaak mooie wandlampen of rijk versierde nachtlampen als belangrijke details.

4. Kies de juiste accessoires bewust, voorkom prullaria

Het kiezen van de juiste woonaccessoires kan de inrichting maken of breken. Kies bij het inrichten van een kamer in hotel chique stijl bewust de accessoires uit. Voorkom prullaria en zorg dat alles een geheel vormt. Losse spullen kun je bijvoorbeeld opbergen in een mooi opbergmeubel in dezelfde stijl.

5. Klein huis? Kies een kamer en maak deze hotel chique

Door de donkere kleuren die gebruikt worden in een hotel chique inrichting, is deze woonstijl niet geschikt voor ieder huis. Klein huis en toch sjiek inrichten? Kies dan bewust een kamer en richt deze volledig volgens de hotel chic stijl in. Bijvoorbeeld het toilet en de badkamer. Zo haal je alsnog het gevoel van luxe in huis zonder dat het een opgesloten gevoel geeft.

Deze blogpost is gesponsord door MADE.COM

Bekijk ook de volgende goud producten:

Meer goud producten

Woontrends Nieuws Decoratietips Kleur Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter