Hoe maak je een mancave? 10 Tips voor de ultieme mancave afbeelding

Ben je van plan om een ruimte in het huis om te toveren tot mancave? Voor jezelf of voor je partner? En zoek je naar manieren om de ultieme mancave te ontwerpen? Dan ben je hier op de goede plek. Met de volgende 10 ideeën en voorbeelden creëer je eigenlijk geen mancave, maar een manpalace.

Elke man droomt ervan om zijn eigen mancave te hebben. Heb je de mogelijkheid om er een te maken? Denk dan niet alleen goed na over de inrichting, maar ook over de ventilatie. Zorg dat alles veilig is, zodat jij en je gasten het hele jaar door van de mancave kunnen genieten.

Mancave Tip 1: Laat de passie er vanaf spatten in je mancave

Een man verdient zijn eigen ruimte waar hij zich eventjes volledig kan terugtrekken. De eerste stap om te nemen bij het maken van een mancave, is uit te vinden waar de man in kwestie (jij of je partner) van houdt.

Je wilt een ruimte creëren waar zijn passies vanaf spatten. Houdt hij van vissen? Van auto’s en motoren? Van sporten of koken? Weten waar hij gek op is, dat is het belangrijkst bij het ontwerpen van een mancave.

Hang oude motorhelmen, gebroken skate- of surfboards op, zet hengels neer, hang grote foto’s van gevangen vissen op of zet trofeeën neer op een plank aan de muur. Mannen zijn trots op wat ze bereikt hebben, dus laat het zien!

Mancave Tip 2: Installeer een bar en een poker- of pooltafel

Bij het doen van onderzoek voor dit artikel werd duidelijk dat geen enkele mancave compleet is zonder bar, pooltafel of pokertafel. Op bijna elke ‘mancave’ afbeelding op Pinterest staat een bar of pooltafel, of beiden, afgebeeld.

Een bar kun je van verschillende materialen maken, afhankelijk van wat de stijl van de mancave is. Ga voor modern, glad materiaal zoals glas of staal, of juist wat ruiger materiaal zoals hout. Zet er wat barkrukken omheen en je hebt een perfecte privé bar gebouwd die garant staat voor een topavond.

Meer soortgelijke producten

Vergeet vooral de koelkast niet, waar al het bier in koud gehouden moet worden. Wel zo handig om een koelkast te kiezen die zuinig is met energie, aangezien hij waarschijnlijk overuren gaat draaien.

Let daarom op het energiekeurmerk bij het aanschaffen van een koelkast. Daarmee ben je niet alleen beter bezig voor het milieu, maar ook voor je eigen energierekening. Met het geld wat je daarop bespaart, kun je vervolgens de koelkast weer mee aanvullen.

Mancave Tip 3: Gadgets, gadgets en nog eens gadgets

“The difference between men and boys is the price of their toys.” Goede gadgets zijn cruciaal voor een geslaagde mancave. Natuurlijk spreken de surround sound systeem, voetbaltafel, flatscreen, universele afstandsbediening en Xbox voor zich.

Maar wat denk je van een R2-D2 bewegende koelkast (als je bereid bent om hier $ 8000 voor te betalen), een Pac-Man arcadekast, een cognac verwarmer, een tablethouder, een geheime boekenkast, een virtual-reality headset of een klimmuur?

Allemaal es-sen-tië-le dingen voor een mancave van je dromen. Denk ook aan spelletjes zoals tafeltennis, normale kaartspelletjes, virtual reality games zoals Star Trek: Bridge Crew en Resident Evil 7: Biohazard. Hiervoor kun je het beste de PlayStation VR-helm, Oculus Drift of HTC Vive aanschaffen.

Zorg ook voor een computer die alle games aankan, dus een gamingpc met de nieuwste videokaarten en een optie voor extra geheugen.

Meer soortgelijke producten


Heb je eventjes niet zoveel ruimte op je bankrekening? Dan is het de moeite waard om de refurbished game consoles en computers uit te checken. Refurbished apparaten kunnen al snel een heel goede deal opleveren, zeker als je weet wat je zoekt. Lees hier meer over refurbished electronica.

Mancave Tip 4: Groot, groter, grootst

Mannen houden van groot. Dit geldt voor hun huis, voor hun eten, voor hun auto’s, voor hun interieur en voor hun apparaten. Een tv-ruimte in een mancave moet dan ook zowaar op een halve bioscoop lijken. Sterker nog, je kunt een échte bioscoop maken door bioscoopstoelen of ligstoelen met op maat gemaakte bekerhouders neer te zetten.

Kies voor een mooi, groot LCD flatscreen en een home cinema-set zodat de man in kwestie samen met zijn vrienden kan genieten van het volgende WK waar Nederland hopelijk wel aan deelneemt. Of hang een HD-projector op zodat je alles in het groot op de muur of op een projectiescherm kunt volgen.

Mancave Tip 5: Zorg dat het comfortabel is

Ook is het belangrijk om grote en comfortabele stoelen en banken neer te zetten. Ook al heet het een mancave, dat betekent niet dat het ook zo moet aanvoelen. De bank wordt waarschijnlijk veelvuldig gebruikt dus dan is een beetje comfortabele bank wel zo prettig.

Hoewel je niet meteen denkt aan sierkussens voor een mancave, zijn er genoeg kussens die het leven in de mancave een stuk aangenamer maken. Ga voor grote kussens met neutrale kleuren.

Meer soortgelijke producten


Mancave Tip 6: Eigen mini-sportschool

De spieren moeten na al het gamen, films kijken en bier drinken uiteraard wel weer strak worden getraind. Zorg voor de benodigde apparaten zoals halters, een fitnessbank, kettlebells, een pull up bar en een boksbal.

Hoe fijn is het om na een lange dag op het werk al je frustratie op de boksbal af te reageren?! Als je echt veel ruimte hebt, kun je zelfs een douche installeren zodat je je mancave niet eens meer uit hoeft.

Mancave Tip 7: Donkere, mannelijke kleuren en een moderne of rustieke uitstraling

Mannen voelen zich over het algemeen fijn bij donkere kleuren. Het enige nadeel is dat door donkere kleuren de ruimte iets kleiner lijkt. Overdrijf het dus niet, zeker niet als de ruimte al beperkt is, en combineer het met lichte of witte kleuren.

Je kunt hierbij denken aan kleuren op de muur, maar ook aan zwarte meubels, donker hout op de vloer, grijze accenten en leren accessoires.

Het verschilt per man, maar de een houdt van strak en modern, terwijl de ander van rustiek en ruig houdt. Kies bij een modern, strak interieur voor glad materiaal zoals staal of glas, minimale details, neutrale kleuren en strakke lijnen.

Wil je liever voor een wat rustiekere uitstraling gaan? Denk dan aan véél hout, ruw en onbewerkt materiaal zoals steen, natuurlijke stoffen, zichtbare balken, en aardekleuren.

Je kunt zelfs denken aan beton, oude biervaten, bakstenen en industriële objecten.

Meer soortgelijke producten


Mancave Tip 8: BBQ, open haard of gril

Een echte mancave heeft natuurlijk iets nodig van vuur. Welke man houdt nou niet van een vuurtje stoken?! Als je een buitenruimte hebt voor je mancave, zet dan zeker een BBQ neer of gril. Heb je dat niet? Dan is een elektrische gril je uitkomst. Eventueel aangevuld met een (elektrische of echte) open haard waarbij je heerlijk uren weg kunt staren in de oneindigheid van de vlammen.

Mancave Tip 9: Artprints op de muur

Geef een beetje persoonlijkheid en creativiteit aan de mancave door grote artprints op te hangen van favoriete artiesten, atleten, modellen of eigen foto’s. Voor een strak interieur ga je voor moderne of minimalistische kunst, zwart-wit contrasten of zwart-wit foto’s.

Meer soortgelijke producten


Mancave Tip 10: Natuurlijk habitat

Waar hoort een mancave (of een cave man) nu beter thuis dan in de natuur? Als je je mancave in de schuur maakt of in een tuinhuis, dan ben je eigenlijk al klaar. Maar als je mancave in een garage of andere kamer van het huis wordt gebouwd, breng dan een beetje natuur binnen door planten neer te zetten.

Planten zuiveren bovendien de lucht, wat een groot voordeel kan zijn als de mancave veel wordt gebruikt. Vanzelfsprekend laten we de kleine bloemetjes en viooltjes voor wat ze zijn, en kiezen we voor stoere, grote, mannelijke planten die niet veel verzorging nodig hebben.

Meer soortgelijke producten


Cactussen en vetplanten zijn de go-to voor planten die weten hoe ze kunnen overleven, maar je kunt ook kiezen voor de volgende toppers:

  • De Codiaeum: dit is een plant met robuuste bladeren en groen/rode kleuren. Hij heeft vereist niet veel verzorging en door zijn ruige uitstraling past hij elke soort mancave.
  • De Schefflera: deze van oorsprong Australische plant brengt geluk en is een zeer makkelijke plant om te onderhouden. Ideaal om binnenshuis te houden.
  • De Scindapsus: Ook deze plant heeft grote, groene bladeren en is een van de meest populaire binnenplanten. Hij heeft een bijzonder goede luchtzuiverende werking, dus dit is een ideale toevoeging aan elke mancave.

Ben jij van plan om een mancave te gaan inrichten? Laat hieronder in de comments weten welke tips jij hebt toegepast! Zijn we nog wat tips vergeten? Ook dat horen we graag!

Auteur: Jessica Scheper


DIY - Do It Yourself Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter