Hippe planten 2022 afbeelding

De perfecte manier om een ruimte tot leven te laten komen. Of het nu gaat om de slaapkamer, de woonkamer of een kantoorruimte. Planten staan niet alleen mooi in ons interieur, maar hebben ook een luchtzuiverende werking. Het zorgt voor zuurstof in huis en werkt als een natuurlijke luchtverfrisser. Een essentiële toevoeging aan iedere leefruimte dus. Niet alleen meubels, kleuren en woonaccessoires zijn trendgevoelig. We hebben de hipste planten van 2022 voor jou op een rijtje gezet. Tijd om de natuur in huis te halen!

Calathea – ‘The living plant’

Een bijzondere plant, waar je je ogen niet vanaf kunt houden. De Calethea is afkomstig uit de oerwouden van Zuid-Amerika en het Amazonegebied, en iedere bladtekening is anders. Sommige zijn geribbeld, sommige ovaal en de bladeren zijn versierd met de mooiste patronen. Wat deze plant zo bijzonder maakt, is dat deze beweegt. Zodra de zon schijnt openen de bladeren, en wanneer deze wer onder gaat sluiten ze zichzelf met een ontspannend ritselgeluid als gevolg. Het is belangrijk om deze plant niet in direct zonlicht te plaatsen, en regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Wanneer er te veel water in de pot komt te staan moet je helaas afscheid nemen van deze parel.

Meer soortgelijke producten


Strelitzia – ‘De paradijsvogel’

De Strelitzia is dit jaar één van de meest populaire kamerplanten, die zijn oorsprong kent in Zuid-Afrika. Samen met de trendy Calathea behoort deze niet alleen tot het perfecte decorstuk, maar werkt deze ook extra luchtzuiverend. Deze beauty wordt ook wel de ‘Paradijsvogelplant’ genoemd. Met een beetje geluk ontpopt de Strelitzia zichzelf vanaf de herfst in een prachtige blauw/oranje bloem.

De kans op bloeien kun je vergroten door bij aanschaf te kijken naar hoeveel bloemen de plant al heeft. Hoe meer bloemen bij aanschaf, hoe groter de kans is dat de plant nieuwe bloemen gaat aanmaken. Geef hem niet meer van één keer per week water en stof hem dan meteen even af. Zo neemt hij veel licht op en kan hij zich goed ontpoppen.

Spathiphyllum – ‘De lepelplant’

Wil je de verzorging van jouw kamerplant nog wel eens vergeten? Ga dit jaar dan voor de welbekende ‘Lepelplant’. Deze gemakkelijke kamerplant staat het hele jaar door in bloei, en is oogverblindend dankzij zijn mooie witte bloemen. De lepelplant is afkomstig uit het Amazonegebied en heeft grote bladeren die luchtzuiverend werken. We zijn zo enthousiast over deze plant, omdat je er jarenlang van kunt genieten. Zelfs als hij uitgebloeid lijkt te zijn kun je hem opnieuw tot leven wekken. De plant wordt tussen de 30 en 120 cm hoog, en naar verwachting moet je hem na drie jaar verpotten. De perfecte plant, als je het ons vraagt!

Monstera – ‘Monsterlijk groot’

De Monstera komt ieder jaar weer terug. Ook in 2022 is deze kamerplant razend populair, en dat is niet voor niks. De insnijdingen en gaten in het blad zijn typerend voor deze beauty. Deze zijn niet alleen prachtig, maar hebben in de natuur ook een belangrijke functie. Zo maken storm en regen geen kans, omdat wind en regen langs de insnijdingen stromen. De plant is dus bijna onverwoestbaar en heeft een exotische look. Slechts een beetje liefde en een scheut water op zijn tijd is voldoende om de Monstera uit te groeien tot een ‘monsterlijk groot’ exemplaar. Je zult hem na een tijdje moeten overpotten, dus zorg alvast voor een grote bloempot. Een must-have voor 2022!

Alocasia Zebrina – ‘Zebraplant’

De Alocasia Zebrina wordt ook wel de ‘Zebraplant’ genoemd. We zien hem dit jaar steeds vaker terugkomen in ons interieur, dankzij zijn bijzondere look. De plant is voorzien van opvallende strepen op de stengels en een heldergroen blad in een hartvorm. De Alcocasia Zebria leeft in de jungle van Azië, en kan tot wel 4 meter lang worden. De bladeren kunnen zelfs uitgroeien naar een doorsnede van anderhalve meter! Binnenshuis hoeft hij geen wilde dieren te beschermen tegen een tropische regenbui, dus je kunt de Zebraplant in Nederland gewoon kopen in de winkel. Het is niet de meest gemakkelijke plant om voor te zorgen, maar óh wat is hij mooi! Als je de zorg voor de Alocasia serieus neemt laat hij oudere bladeren los om nieuwe bladeren een kans te geven.

De Alocasia Zebrina is het tropische regenwoud gewend, waar hij lekker warm leeft. Zorg daarom voor een lichte plaats in huis, maar niet in de volle zon. Bladverbranding wil je voorkomen, en is te herkennen aan de gele kleur. De Zebraplant bloeit het mooiste in een kamertemperatuur van 18-22 graden.


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter