De leukste herfstdecoratie voor 2022 afbeelding

De dagen worden korter en de nachten koeler. De herfst komt er aan. Dit jaar zien we het herfst-winterseizoen zonnig in, want we halen de natuur in huis. Dit is hét moment om jouw interieur en tuin in een herfst-jasje te steken. De leukste herfstdecoratie ideeën van 2022 delen we graag met jou. Laten we het binnen gezellig gaan maken!

Droogbloemen en grassen

Trendy in de interieurwereld, en dan vooral tijdens de herfst: Droogbloemen en grassen. Het najaar is hét seizoen om deze te stylen. Vervang de kamerplant door gedroogde bloemen en pampas pluimen, en geef een natuurlijke herfstlook in jouw interieur. Of je nu een Scandinavisch, Bohemian of een Urban thema in huis hebt, droogbloemen passen overal bij. Het grote voordeel is dat je hiervoor geen groen vingers nodig hebt. Ze hebben nauwelijks onderhoud nodig, en het is een betaalbaar alternatief voor een wekelijks vers boeket. Deze herfst gaan we voor warme kleuren zoals oranje en bruin, en gaan we mee met de laatste interieurtrends.

Wil je het ultieme herfstgevoel in huis halen? Style de droogbloemen en grassen dan in een amberkleurige vaas. Ook terracotta, en ieder andere oranje-bruin tint is deze herfst populair. Een stuk sfeervoller en warmer dan een doorzichtige vaas.

Decoratieve herfstschaal met producten uit de natuur

In plaats van het herfststuk zien we op tafel steeds vaker de herfstschaal terug komen. De liefde die we de laatste jaren hebben ontwikkeld voor de natuur nemen we graag mee naar ons interieur. Grote schalen van natuurlijke materialen zoals terracotta, porselein en hout zijn dit najaar geliefd.

We vullen schalen in 2022 graag met producten uit de natuur. Kies voor stapels appels, peren, of nog mooier… Artisjokken. Ga je liever voor een duurzamer alternatief? Duik dan lekker het bos in, en ga op zoek naar de meest glanzende kastanjes en de grootste dennenappels. Met een beetje geluk neem je ook de herfstige bosgeuren mee naar huis.


Vier de herfst met pompoenen

De pompoen is onmisbaar in jouw herfstdecoratie. Maak een lekker pompoen gerecht en gebruik de schil voor een creatief project, of ga voor een rotan kunstexemplaar. Gebruik pompoenen als lantaarn, decoratiestuk of als vaas. Wil je jouw pompoen extra laten shinen? Zet hem dan op een voetstuk of in een trendy stolp en style hem af met herfstbladeren.

De geur van herfst

We spenderen langzaamaan weer meer tijd binnenshuis. Geur is daarom ontzettend belangrijk. Een lekkere geur in huis helpt je om te ontspannen en laat gasten zich thuis voelen in jouw ruimte. Deze herfst kiezen we dan ook massaal voor de geurkaars, met een warme en rijke herfstgeur. Vooral de geurkaarsen met meerdere lonten zijn populair, voor een knisperend haardvuur effect. Hoe gezellig?!

Brandende kaarsen brengen vooral ’s avonds veel sfeer in huis. Voor het ultieme herfstgevoel is de geurkaars met sinaasappelgeur en kruidnagel populair, en ook kaneel en koffiebonen geuren zijn geliefd.

Licht in de donkere maanden

Nu het steeds eerder donker wordt kunnen we nóg langer genieten van gezellige lampjes. Dit najaar is de lichtslinger een hit. Het is misschien wel de meest simpele manier om sfeer te geven aan jouw interieur. Het enige wat je nodig hebt is een lichtslinger, die in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Bevestig de slinger met haakjes aan de muur en je bent klaar om te relaxen. Met een lichtslinger geef je iedere ruimte in één klap een totaal andere look. Hoe gezellig is het om in bed een boek te lezen met deze gezellige sfeerverlichting aan? En hoe anders voelt het nu om een warm bad te stappen!


In 2022 kiezen we graag voor ledverlichting. Deze lampen verbruiken een stuk minder energie en stroom, en gaan ook nog eens langer mee. Om de perfecte herfstsfeer te creëren in huis zul je juiste balans moeten vinden tussen grote lichtbronnen en kleine sfeerlampjes. Tijd om te experimenteren dus!

Warm en zacht

Misschien wel het belangrijkste item om de herfst goed door te komen: Een zacht plaid. Dit praktische woonaccessoire zorgt er niet alleen voor dat jij dit najaar lekker warm blijft, het geeft ook onwijs veel sfeer en warmte aan jouw interieur. De kans is groot dat je er al eentje thuis hebt liggen, maar ga deze herfst eens voor een bruinoranje of een beige geweven exemplaar. Investeer in een mooi kwalitatief kleed, zodat je deze niet hoeft op te bergen. Drapeer hem nonchalant over de bank voor een huiselijk gevoel.


Deze blogpost is gesponsord door Made.com


Bekijk ook de volgende deco producten:

Zoek meer deco producten

Woontrends Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter