HEMA zomerwonen afbeelding

Heerlijk, we hebben de langste dag gehad en daarmee is het tijd voor het favoriete seizoen van veel mensen: de zomer! Heerlijk het terras op, naar het strand, is fleurige zomerjurkjes en korte broeken lopen, genieten van de zon. En daarvoor hoef je niet eens de deur uit! Met de HEMA maak je je woning en tuin helemaal ready voor de zomer. Want zeg nou eerlijk, wat is er leuker dan de zomer in huis halen?

Haal kleur in huis

Als je aan de zomer denkt, denk je vast en zeker aan kleur en vrolijke printjes. Precies waar de HEMA om bekend staat! Om je woning elk seizoen over te schilderen en je inrichting elke drie maanden aan te passen is natuurlijk onbegonnen werk. Maar met een paar accessoires kom je al heel snel een heel eind. Kies voor het ´zomerwonen´ bijvoorbeeld voor sierkussens in vrolijke kleuren. Geel, oranje en roze in verschillende tinten kunnen heel leuk combineren. Let ook op de printjes. Strepen of stippen doen het ´s zomers extra goed! Maar ook het strand kan dienen als inspiratie. Bijvoorbeeld witte, blauwe en beige tinten bij elkaar. Dat kan tijdens de donkere winterdagen wat ´kil´ aandoen, maar past tijdens de heerlijke lange zomerdagen fantastisch in vrijwel elk interieur! Je vindt hier qua kussens alles wat je nodig hebt!

Ook met dekens, plaids, servies en zelfs met kaarsen -ja ook ´s zomers!- haal je eenvoudig kleur in huis. En laat je je huis er direct net wat zonniger uitzien.

En hoewel bloemen het hele jaar door kleur in huis brengen, kunnen ze ´s zomers voor een extra speciaal effect zorgen en bijna een verlengstuk worden van je tuin. Koop een grote bos en zet ze centraal op tafel in een mooie vaas. Of kies er juist voor om de bloemen te verdelen in kleinere vaasjes, verspreid door het hele huis.

Gordijnen aanpassen op de zomer

Gordijnen vervangen lijkt heel veel werk, maar het is eigenlijk een heel snel en makkelijk klusje om (een deel van) je gordijnen te vervangen. Het is wellicht erg on-Hollands, maar twee sets gordijnen kan een gigantisch verschil maken voor de sfeer in huis. Gebruik lichte gordijnen voor de zomer en juist zwaardere voor de winter.

Met die extra lange dagen is het heerlijk als het ook in huis nog lang licht blijft. Kies daarom voor vitrage of gordijnen in een lichte kleur die ook nog wat licht doorlaten. Door je gordijnen overdag dicht te laten zorg je ervoor dat het in huis lekker koel blijft! Maar wel zo lekker als er ook nog iets van licht doorheen komt, houd daar bij je keuze dus rekening mee.

Let in je slaapkamer juist wel op dat je verduisterende gordijnen gebruikt. Zo slaap je ook tijdens de lange dagen lekker in en door. Je vindt hier alles wat je nodig hebt!

Zomer: De tuin in!

Bij zomer wonen denk je waarschijnlijk vooral aan de tuin, balkon of dakterras. Eindelijk weer lekker buiten eten. Barbecueën of een frisse salade. En eindeloos natafelen zonder dat de tv meteen weer aan gaat na het eten. De zomer leent zich bij uitstek voor een uitgebreid gedekte tafel en gezellig met vrienden of familie aan een zomerse maaltijd en/of drankje.

Wat heb je nodig om je tuin, balkon of dakterras zomer-proof te maken?

Optimaal van de zon genieten

De zon is de belangrijkste reden dat we in Nederland zo van de zomer houden. Koop een lekker groot picknickkleed of strandlaken. Ook thuis kun je daar gebruik van maken. Heb je stenen of een vlonder? Dan leg je gewoon een tuinstoel kussen onder het kleed. Lig je alsnog heerlijk comfortabel. Heb je gras? Dan kun je kiezen voor een kleed waar ook een plastic laagje onder zit zodat de dauw van het gras niet door het kleed heen komt zetten.

De zon is helaas ook gevaarlijk en verbranden ligt op de loer. Zorg daarom dat je tuin of balkon ook een stukje schaduw heeft. Een parasol doet daarbij al veel goed werk. Of kies voor een klimplant (zoals blauwe regen) die je over een pergola laat groeien.

Uiteraard hoort bij zomerwonen ook een goede zonnebrandcrème!

Een gezellig gedekte tafel

Natuurlijk kun je je BBQ van een plastic bordje eten, maar dat is niet zo gezellig en ook niet goed voor het milieu. Kies daarom liever voor het gebruiken van je eigen servies. Of voor een buiten servies als je het niet fijn vind om met je ´goede´ servies naar buiten te lopen. De HEMA heeft fantastische bamboe opties is leuke zomerse kleuren! Of anders een papieren variant.

Het woord zomerservies is eigenlijk niet helemaal correct. De vrolijk gekleurde borden lenen zich ook uitstekend voor het Paasontbijt, voor kinderfeestjes en om mee te nemen op vakantie, naar het strand of met een picknick.

Versier je tafel verder met een leuk gekleurd tafelkleed met een zomers printje. Dat kunnen bloemen zijn maar ook stippen of een geruit tafellaken doet het goed ´s zomers. Geen zin in een kast vol verschillende tafellakens? No worries, je kunt ook kiezen voor een tafellaken in een neutrale kleur en een en ander opvrolijken met servetten. Dan kun je het tafellaken ook voor andere gelegenheden gebruiken.

Drinken en hoe de drankjes op te dienen

Wat drink je in de zomer? Water wellicht om de dorst te lessen maar waarschijnlijk staat er tijdens de zomerse maaltijd ook een fles wijn op tafel of waag je je aan een lekkere tropische cocktail! Ook voor niet alcoholische drankjes zijn er veel zomerse recepten te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van zelf limonade maken? Helemaal leuk als je de limonade opdient in vrolijke cocktail glazen of in de uit Amerika overgewaaide ´mason jars´.

Heb je een feestje en geen zin om iedereen constant van drinken te voorzien? Ga dan voor een handige limonadetap. Met flink wat ijsklontjes (je kunt gewoon een zak ijs bij de supermarkt kopen) blijft je zelfgemaakte limonade lang koud én iedereen kan zichzelf bedienen. Het allermooiste? Het staat ook gewoon super gezellig op tafel. Met wat glazen en rietjes ernaast geeft de limonadetap al snel een gezellige sfeer.

En voor die flessen witte wijn? Koop een mooie wijnkoeler of leg ijsklontjes in een grotere (schone!) planten bak. Zo hoef je niet telkens naar binnen en blijven de drankjes toch lekker koud.

Verlichting in de tuin

Het is nog lang aangenaam in de tuin, zonder jas kun je gerust tot een uur of tien buiten zitten. Maar het licht wordt al snel te zwak om nog een boek of een tijdschrift te lezen. Natuurlijk kun je naar binnen gaan, maar dat is zonde!

Het is eenvoudig om wat extra verlichting in je tuin te creëren, en alhoewel je nooit het leeslamp effect zal hebben, is het vaak voldoende om toch te kunnen lezen terwijl je geniet van de aangename temperaturen.

Ook voor grotere partijen is de tuin ideaal. Ten eerste blijft je huis netjes, en daarnaast is het buiten met wat lounge of zwoele Latijns-Amerikaanse muziek al snel feestelijk. Hang tuin lampionnen op en zet kaarsen neer. Geef iedereen bij de ingang een bellenblaas en hang wat ballonnen op. Feest gegarandeerd!

Muggen-free zone

Oké, de zomer is fantastisch, heerlijk! Maar er kleeft één nadeeltje aan. Die muggen! Maar gelukkig bestaat ook daar een oplossing voor.

In huis verjaag je muggen met een (kleine) ventilator. Muggen houden niet van wind en vertrekken snel als er een ´windje´ staat in huis. Koop voor je slaapkamer een geruisloze ventilator. Dubbel winst. Muggenvrij en je slaap in een wat koelere kamer! Toch nog last van muggen? Investeer dan in een klamboe. Zorg dat de klamboe de hele dag dicht blijft en adios muggen!

In de tuin kan het lastiger zijn om de muggen te verjaren maar er zijn een paar natuurlijke trucjes, zodat je niet aan de gang hoeft met chemische muggensprays. Muggen houden bijvoorbeeld helemaal niet van de geur van lavendel. Plant een paar grote lavendel struiken in potten of direct in de grond en je tuin is ideaal voor zomer wonen. Is de lavendel uitgebloeid? Dan kun je het drogen en in kleine zakjes in je kledingkast leggen. Zo blijft je kleding heerlijk fris ruiken.

En natuurlijk zijn er de bekende muggenkaarsen of kun je aan de slag met essentiële oliën, bijvoorbeeld tea tree olie. Hier lees je meer over de natuurlijke manieren om muggen te verjagen.


Woontrends Decoratietips Kleur Tuin Buiten
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter