Groen in huis: de mooiste, meest zuiverende kamerplanten afbeelding

Kamerplanten staan niet alleen reuze sfeervol in huis, ze zorgen er ook voor dat de lucht die we inademen een tikje zuiverder wordt. En met in ons achterhoofd dat de lucht binnenshuis vaak minder fris is dan de lucht buitenshuis – zelfs in de stad – is de kamerplant daarom een meer dan welkome gast.

Ieder kamerplant die je aanschaft heeft natuurlijk een positief effect op de luchtkwaliteit in huis, maar uit onderzoek blijkt dat er een aantal woonplanten zijn die ons voorzien van een bovengemiddeld pure dagelijkse dosis zuurstof. Maar het oog wil ook wat, en daarom selecteerden wij drie kamerplanten die behalve ontzettend zuiverend, ook onwijs mooi zijn. Ik zou zeggen: take notes en ren naar de tuinwinkel.

Areca palm

Areca Palm kamerplant

De Areca palm doet het erg goed in de woonkamer en in de slaapkamer. Hij wordt ook wel de vederpalm genoemd, omdat de nieuwe stengels direct uit de grond komen. Deze prachtige tropische kamerplant doet dienst als luchtbevochtiger en haalt daarnaast kooldioxide en andere giftige stoffen uit de lucht. Van de NASA krijgt ‘ie dan ook een 8,5 op de schaal van luchtzuiverende planten. Daar worden we blij van. Oh, en wat staat de Areca palm mooi in de slaapkamer op de foto hierboven!

De Areca palm gedijt het best op een lichte plek zonder direct zonlicht. Bewater ‘m ook regelmatig, want van een uitgedroogde kluit wordt de Areca erg ongelukkig.

Vrouwentong

Vrouwentong kamerplant

De vrouwentong heet in het Latijns de Sansevieria Trifasciata – een hele mond vol, maar zo heet hij meestal in de plantenwinkel en dat is wel handig om te weten. Deze kamerplant is ideaal voor in de slaapkamer. In tegenstelling tot de meeste planten blijft de vrouwentong namelijk ook ’s nachts zuurstof afgeven en zorgt er zo voor de je wordt voorzien van zuivere zuurstof terwijl je slaapt. Daarnaast krikt deze groene prachtplant de luchtvochtigheid op, wat wonderen doet voor huid, haar en ogen.

De plant komt oorspronkelijk uit de woestijnachtige delen van West-Afrika en staat dankzij z’n felle, contrasterende bladeren prachtig in een mannelijk interieur. Zorg wel dat je genoeg ruimte in huis hebt voor deze woonplant, want de bladeren kunnen wel een meter lang worden.

Omdat de vrouwentong van origine uit de woestijn komt, is hij heel gemakkelijk te onderhouden. Zelfs naast de centrale verwarming doet deze kamerplant het prima. Pas wel op met water, van te veel water verzuipt ‘ie namelijk. En dat is zonde. Laat de aarde tussen gietbeurten daarom goed opdrogen.

Klimop

klimop kamerplant

Afbeelding via 30s Magazine

Je zou het misschien niet zo snel denken van de klimop, maar deze kamerplant is ook echt een lucht bevochtigende krachtpatser. Daarnaast haalt deze Europese plant allerlei chemicaliën uit de lucht, waaronder formaldehyde. Deze stof wordt veel gebruikt in de textiel- en cosmetica industrie en vliegt daarom vaak vrolijk door ons huis zonder dat we het doorhebben.

De klimop, ofwel Hedera is niet zo moeilijk en heeft ook niet zo veel nodig. Daarom is het ook zo’n populaire plant. Droge lucht is geen probleem, kamertemperatuur vind de klimop fijn en éen keer per week wateren is afdoende. Enige eis die de Hedera heeft, is dat je hem een beetje weghoudt uit de volle zon. Dat hebben we graag voor zo’n mooie kamerplant over!

6 knappe plantenbakken

Zo'n mooie kamerplant verdient natuurlijk wel een fijne bak om volop in te kunnen groeien en bloeien. Bloomingville heeft mooie in pastelkleuren, zowel staande als hangende plantenbakken. House Doctor heeft een hele hippe gouden plantenbak in 't assortiment waar wij heel hebberig van worden. Fan van design en statement stukken? Kijk dan eens naar de Boskke Cube pot, inclusief handig bewateringsysteem. Zo hoef je je plantje maar één keer per maand water te geven. Bekijk onze selectie hieronder.

plantenbak bloomingville

Bloomingville bloempot | House Doctor gouden bloempot | Houten bloempot Loco

plantenbak boskke cube

Bloomingville hangende bloempot | Boskke Cube bloempot | Bloomingville bloempot

Bekijk ook de volgende kamerplant producten:

Meer kamerplant producten

Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter