Gordijn trends & tips 2022 afbeelding

De gordijnen voor de ramen brengen warmte en sfeer naar binnen, maar ga je op de klassieke tour dan vallen de gordijnen niet echt op. Daarom ontstaan er elk jaar gordijn trends waar iedereen dol op blijkt te zijn. Investeer je periodiek in nieuwe gordijnen, dan is dit ook de perfecte manier om een ruimte te upgraden én de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dit zijn de mooiste gordijn trends van 2022.

Haal donkere gordijnen in huis

Zwarte accenten zijn niet alleen populair bij het kiezen van een nieuwe tussendeur of lichtknoppen. Donkere gordijnen zijn in 2022 ook helemaal in, zeker in interieurs die al voorzien zijn van donkere details. Donkere gordijnen geven bovendien een luxe tint aan de ruimte. Heb je donkere muren, kies dan donkere gordijnen in dezelfde kleur of tint als de muren om de ramen te stijlen.

Ga voor milieuvriendelijke gordijnen

Wist je dat … ze tegenwoordig zelfs gordijnen kunnen maken van plastic flessen? Speelt duurzaamheid en recycling in jouw huishouden een grote rol, dan zijn dit de perfecte gordijnen voor in jouw interieur. Je kunt natuurlijk ook gewoon zoeken naar eerlijk geproduceerde gordijnen of naar tweedehands stoffen bij de lokale kringloopwinkel. Deze stoffen kun je vervolgens omtoveren tot gordijnen die perfect voor jouw ramen passen.

Haal luxe naar binnen met fluwelen gordijnen

Fluwelen gordijnen doen meteen denken aan koninklijke luxe en in 2022 zet deze trend zich niet alleen voort in de gordijnen. De kleuren donkerblauw en oranje zijn dit jaar een zeer geliefde combinatie. Wil je dus spelen met interessante kleurcombinaties, probeer dan een donkerblauwe muur met oranje of okergele gordijnen of andersom. Zo weet je zeker dat niet alleen de gordijnen, maar de hele muur wordt omgetoverd tot een blikvanger in de ruimte. Houd je het liever neutraal, dan kies je voor lichtgrijze, beige of lichtblauwe fluwelen gordijnen.

Doorzichtige gordijnen maken een comeback

Doorzichtige gordijnen zijn ook weer helemaal in, maar als je meer privacy wilt dan kun je ook voor prachtige gordijnen gemaakt van een polyester en linnen mix kiezen. Deze gordijnen geven een zomers gevoel en staan mooi in elk interieur. Van modern tot botanisch en van romantisch tot industrieel. Haal je doorzichtige gordijnen in huis dan komt er voldoende licht naar binnen, maar ze bieden weinig privacy. Door deze gordijnen te combineren met verduisterende gordijnen los je dit probleem op. Dubbele gordijnen zijn bovendien fijn voor ‘s avonds.

Rolgordijnen in jouw stijl

Rolgordijnen hebben een upgrade gekregen. Ze zijn tegenwoordig in allerlei designs en maten te vinden. Er worden verschillende stoffen gebruikt, waardoor er altijd een rolgordijn te vinden is dat perfect bij jouw stijl en interieur past. De gordijnen zijn ideaal voor kleinere ruimtes, omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Je kunt ze hiernaast op verschillende hoogtes openen en sluiten, wat perfect uitkomt als de zon onder gaat en je hier vanaf de bank recht inkijkt.

Back to the 90’s met ribfluweel

Ribfluweel in opvallende kleuren, voorzien van grote zwartkleurige ogen voor een moderne tint. Als je ribfluweel op de juiste manier combineert met andere stoffen, dan brengt ook deze stof een luxe gevoel naar binnen. Hang de ribfluwelen gordijnen bijvoorbeeld op samen met doorzichtige gordijnen en speel met moderne stoffen rondom de gordijnen. Door creatief te zijn met verschillende structuren kun je al snel prachtige resultaten bereiken.


Ribfluwelen gordijnen ter inspiratie - foto van Made.com

Zo kies je de beste gordijnen voor in jouw interieur

Ga je op zoek naar nieuwe gordijnen dan begin je met het kijken naar de rest van je interieur. Is het de bedoeling om samen met de gordijnen het hele interieur te veranderen? Begin dan met het maken van een moodboard om je eigen stijl visueel te maken. Op die manier is het makkelijker om keuzes te maken tijdens het shoppen. Kijk vervolgens naar de afmetingen van het raam waar de gordijnen voor komen te hangen. Je meet de ramen op de volgende manier:

  • Meet de breedte tussen de muren of kozijnen, afhankelijk van welke gordijnen je kiest. Kies je voor rolgordijnen, dan meet je de ruimte tussen de kozijnen.
  • Meet de breedte bovenin, midden in en onderin.
  • Neem de kleinste maat die je hebt gemeten en trek hier 1 centimeter van af. Dit is de bestelmaat voor de gordijnen.

Ga jij ook aan de slag met het kiezen van nieuwe gordijnen en ben je trots op het eindresultaat? Deel je foto met Furn.nl op Instagram en misschien verschijnt jouw foto binnenkort op ons kanaal ter inspiratie!

Deze blogpost is gesponsord door Made.com

Bekijk ook de volgende gordijn producten:

Zoek meer gordijn producten

Woontrends Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter