10 ideeën voor een glazen stolp afbeelding

Glazen stolpen zijn bezig aan een opmars. Alles wat onder zo´n glazen ´deksel´ ligt, krijgt automatisch een soort mysterieuze waarde. Je mag er wel naar kijken, maar niet aanraken. Glazen stolpen komen in allerlei vormen. Van hoog tot plat. Ze zijn meestal rond, maar er bestaan ook stolpen in andere vormen. En van groot tot klein. Tevens is er een glazen stolp voor elk budget.

Wat vind je bijvoorbeeld van deze kleine glazen stolp voor een zacht prijsje of alle andere glazen stolpen. Maar wat kun je zoal onder een glazen stolp leggen? In dit artikel geeft Furn.nl je 10 tips.

1. Dierbare herinneringen tentoonstellen

Een glazen stolp leent zicht uitstekend voor het tentoonstellen van voorwerpen. Bijzondere schelp gevonden op vakantie? Onder een stolp op een mooi plekje in huis komt die nog beter tot zijn recht. Uiteraard kun je veel breder denken dan alleen schelpen. Bijvoorbeeld: Bijzondere stenen, gedroogde bloemen of het eerste schoentje van je kind.

2. Erfstukken of bijzondere sierraden

Onder een stolp kun je ook dierbare erfstukken of bijzondere sierraden neerleggen. Zo blijven ze mooi en kun je er elke dag naar kijken, zonder dat je door je sierradenlade heen hoeft. Zet de stolp op een prominente plek in je slaapkamer en bewonder dagelijks je juwelen.

3. Plantje onder een glazen stolp

Een plantje staat ook heel leuk onder een glazen stolp. Eigenlijk kunnen alle planten wel onder een stolp. Omdat ze zuurstof produceren zullen ze niet snel last krijgen van ademnood. Bloemen kunnen ook onder een glazen stolp, maar dan zal je ze af en toe wat frisse lucht moeten geven, bijvoorbeeld door de stolp er ´s nachts altijd af te zetten.

Ben je niet gezegend met een paar groene vingers? Dan is een cactus of een vetplant een goed idee. Die hebben weinig water nodig en groeien niet hard, zodat de glazen stolp erg lang blijft passen.

4. Foto´s

Vouw een dierbare foto in de glazenstolp. Een originele manier om die ene speciale foto de verdiende aandacht te geven. Je kunt dit ook weer combineren met een dierbare herinnering. Bijvoorbeeld het ringkussentje van jullie trouwdag bij een trouwfoto. Of de kurk van de fles wijn die jij en je beste vriendin op die ene doldwaze avond soldaat hebben gemaakt, bij een speciale foto van jullie samen.

5.Dat ene speciale parfum

Heb je een bepaald parfum wat je voor speciale gelegenheden bewaart? Koop een kleine stolp en zet die op je make-up tafel. Zo voelt het toch al speciale parfum extra speciaal.

6.Seizoensgebonden tafrelen onder een glazen stolp

Maak elk seizoen een seizoensgebonden werkje onder een stolp. In de zomer bijvoorbeeld schelpen, in de herfst dennenappels, in de winter dennentakken of lichtjes, rondom kerst kerstballen, en in de lente vrolijke (nep)bloemen. Rondom Pasen kun je er juist weer een schaaltje chocolade eitjes in kwijt.

Het vullen is makkelijk. Houd de stol op z´n kop en vul deze op. De meeste stolpen komen met een onderzettertje die je er dan op kunt leggen. Draai de stolp om en zet ´m voorzichtig neer. Heb jij een stolp zonder onderzettertje? Gebruik dan wat karton en trek dat er voorzichtig onderuit als je de stolp neer hebt gezet.

7.Creëer een mini altaar

Creëer een mini altaar in een glazen stolp. Misschien voor iemand die je is ontvallen en die je graag dagelijks wil herinneren. Of maak er meer een meditatie altaar van met een Boeddhabeeldje, wat gedroogde bloemen en andere dingen waar jij blij en/of rustig van wordt.

8. Kaarsen

Zet je kaarsen onder een glazen stolp. Doordat de kaarsen de zuurstof opbranden kun je een gesloten stolp niet over de kaarsen laten staan zodra je ze aansteekt. Een stolp met een opening zoals deze kan natuurlijk wel!

9. Opdienen van lekkernijen

Het originele gebruik van een stolp was het vers houden van kaas en brood. En uiteraard kun je een stolp nog steeds gebruiken om eten vers te houden en/of leuk op te dienen. Maak een speciale gelegenheid van bijvoorbeeld het opdienen van een lekkere bonbon door een glazen stolp op tafel te zetten. Stolpen komen in vele maten. Je kunt er dus een kopen die groot genoeg is voor een complete kaasplank, of juist eentje die net groot genoeg is voor één cupcake.

Eet je ´s zomers buiten? Dan ziet een glazen stolp er niet alleen mooi uit, maar helpt ook om de vliegen van al het lekkers af te houden

10. Een bijzondere fles drank

Een bijzondere whisky of cognac komt nog beter tot z´n recht onder een mooie glazen stolp. Leuk om een fles die je cadeau gekregen hebt op die manier te bewaren totdat je het juiste moment gevonden hebt om een glaasje te nemen.

Glazen stolp in aanmaak

Bekijk ook de volgende glazen stolp producten:

Meer glazen stolp producten

Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter