Creëer jouw fijne moment thuis tijdens de oktober woonmaand afbeelding

Oktober is dé maand om je huis klaar te maken voor het najaar. Doorgaans zijn dit de maanden dat we veel thuis zijn en dan wil je natuurlijk een gezellig thuis. Dit jaar is sfeer en gezelligheid nog net iets belangrijker. We zullen de aankomende maanden namelijk nog vaker thuiszitten dan normaal. De ultieme reden om juist nu wat extra sfeer te creëren. Kan jouw huis wel wat gezelligheid gebruiken? Lees dan hier vijf tips om in een handomdraai van je huis een gezellig thuis te maken. Zonder al te veel moeite!

1. Sfeervol (t)huis begint in de woonkamer

De woonkamer is de plek waar we het vaakst zijn. En al helemaal in het najaar. Je kunt je woonkamer in een handomdraai omtoveren tot een volledig nieuwe kamer zonder al te veel moeite. Heb je er al eens aan gedacht om een paar meubels van plek te verwisselen? Door de bank in een andere hoek van de kamer te zetten heb je daar misschien nog net een uurtje langer licht. Of wat dacht je van de eettafel verplaatsen zodat deze dicht bij de keuken staat? Dan kan die heerlijke ovenschotel direct op tafel. Vergeet daarbij het tafelkleed en de placemats niet op tafel te leggen, dit zorgt net voor dat beetje extra sfeer.


2. Kies een najaarskleur

Voor wat extra gezelligheid kun je ook enkele woonaccessoires vervangen. Laat je hiervoor inspireren door de natuur en de prachtige kleuren die daar ontstaan in de herfst. Door te kiezen voor kaarsen, kussenslopen en placemats in dezelfde kleur, creëer je sfeer in een handomdraai. Een mix en match met twee kleuren in dezelfde tint is ook een goede optie. Rood, oranje en koper doen het hierbij altijd goed. Dit zijn ook de kleuren die je terugziet in de nieuwe De Cosy Me collectie van HEMA die speciaal is uitgebracht om je interieur een gezellige touch the geven.

3. Slaap als een prins(es) met nieuw beddengoed

Een geluksmomentje dat we allemaal wel herkennen is het stappen in een vers opgemaakt bed. Die knisperende lakens met de geur van je lievelingswasmiddel. Nog beter is het gevoel van slapen in een bed met vers gewassen nieuw beddengoed. Door de kleur van je beddengoed af te stemmen met de accessoires in de woonkamer creëer je bovendien een sfeervol geheel in het hele huis. Zo ga je relaxed naar bed en sta je hopelijk helemaal uitgerust op.

4. Kinderkamer wordt speelparadijs

Bij woondecoratie denk je al snel aan kaarsen, kussens en een fotolijst voor in de woonkamer. Maar je kunt natuurlijk meer kamers stijlen. Iets wat we dit jaar steeds vaker zien zijn woonaccessoires speciaal voor de kinderkamer. Denk hierbij aan kartonnen dozen met een leuke print waar al het losse speelgoed in kan worden opgeborgen. Of bijvoorbeeld een vloerkleed met een vrolijk patroon. Een leuk thema voor de kinderkamer is het thema dieren. Naast een behangetje met dierenprint kun je hierbij ook denken aan een wandhaak met dierenkop.

5. Diner bij kaarslicht

Een van de makkelijkste manier om sfeer te creëren is door het aansteken van kaarsen. Vooral de afwisseling in hoogte geeft al snel dat beetje extra sfeer. Combineer hiervoor bijvoorbeeld een paar theelichtjes in houders of glaasjes met twee of drie lange dinerkaarsen. En hierbij kun je denken aan kaarsen in allerlei maten, soorten en kleuren. Laat hierbij ook weer de kleur terugkomen die je hebt gekozen voor andere woonaccessoires en het beddengoed. Zo wordt je huis een sfeervol en relaxed geheel.

Dit bericht is geschreven in samenwerking met de HEMA. Gezelligheid creëren thuis kan dus heel simpel. En HEMA helpt graag mee met het creëren van jouw fijne momentje thuis. Ontdek daarom bij HEMA nu alles voor een knus en warm najaar met 20% Meer HEMA korting op alle woondecoratie en de kids home collectie (deze actie loopt nog tot en met zondag 8 november 2020).


Shop Furn DIY - Do It Yourself Decoratietips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter