Feestelijke kerstontbijt ideeën om de tafel te versieren afbeelding

Decoreer de tafel voor het kerstontbijt. Bij kerst is er naast een uitgebreid diner vaak ook een speciaal ontbijt. En daar hoort een versierde tafel bij. Onderstaande tips en trends kunnen helpen bij het feestelijk aankleden van de ontbijttafel. Van tafellinnen tot kerstservies. En van de laatste decoratie voor bij de kerstboom tot het kiezen van de juiste glazen. Vijf tips om het kerstontbijt nóg specialer te maken.

Op tijd in huis voor kerstmis

Maak je dit jaar van de ontbijttafel tijdens kerst iets speciaals? Zorg er dan voor dat je al je favorieten op tijd bestelt, zodat het voor de kerstdagen in huis is. Sommige webwinkels hebben ook speciale acties tijdens de feestdagen. Bij Made.com vind je de mooiste producten voor de kerst in hun webshop.

Kerstochtend met luxe servies op een gedekte tafel

Een mooi gedekte tafel kan niet ontbreken op kerstochtend. Naast de geur van versgebakken croissants, brandende lampjes in de kerstboom en kerstmuziek op de achtergrond is de kerstontbijt tafel een feestelijk hoogtepunt van de dag. We kijken zo lang uit naar deze gezellige feestdagen dat het een goed idee is om het er helemaal van te nemen tijdens de kerst.

Champagneglazen voor feestelijke twist

Champagneglazen voor een feestelijke twist

Mooie glazen in de kast staan? Zonde om daar niet vaak gebruik van te maken. Maak het kerstontbijt extra speciaal door het kiezen van luxe servies. Drink bijvoorbeeld jus d’orange uit champagneglazen. En serveer een plak ontbijtstol op een mooi, porseleinen bord. Wat frambozen en een snufje poedersuiker eroverheen en het ontbijt wordt direct speciaal. Grote kans dat het ontbijt doorvloeit in de lunch en je het grootste gedeelte van de dag aan tafel doorbrengt.

Serveren kun je leren – ga voor schalen

Ontbijten tijdens kerst wordt extra gezellig wanneer de warme broodjes en andere verse producten op tafel staan uitgestald in schalen. Mooie, grote schalen zie je vaak op tafel bij een Italiaans diner. Hierbij zitten grote families en vriendengroepen om tafel en wordt er eten vanuit een schaal op borden geschept. Precies datgene waar het ook om draait met kerst.

Serveerschaal Dagget

Kerst draait bij velen om eten, gezelligheid en delen. Serveerschalen passen perfect bij deze gedachte. Met net dat beetje extra aandacht voor het servies krijgen de kerstdagen een gouden randje. Kies voor een schaal passend bij het servies. Of ga juist voor een contrasterende en opvallende schaal, zoals in de afbeelding hierboven. Zo wordt de tafel voor het kerstontbijt direct opgefleurd. Versier de ontbijttafel verder met wat kersttakken en andere kerstdecoratie en het feest kan beginnen.

Eyecatcher tijdens het kerstontbijt

Tijdens het kerstdiner staat het hoofdgerecht vaak midden op tafel. Waarom dit ook niet doen tijdens het kerstontbijt? Kies één groot stuk midden op tafel. Bijvoorbeeld een vers gebakken brood, ontbijttaart of ander heerlijk gerecht.

Tafel gedekt etagère

Design vaas met kersttakken

Wat dacht je van deze mooie design vaas met een paar losse kersttakken? Of decoreer een mooi kerststukje als eyecatcher op tafel en serveer het eten eromheen. Met kleine bordjes en schaaltjes waar iedereen makkelijk bij kan om al het eten gemakkelijk te delen.

Design vaas Rope

Zo wordt de feestelijkheid van het kerststuk gecombineerd met het genieten van alle heerlijkheden. Extra leuk met wat brood in losse mandjes en wat kerstdecoratie en kaarsen eromheen.

Rustig ontbijten met kerst dankzij voorbereiding

Voorkom kerststress en dek de tafel voor het ontbijt de dag van te voren. Dit kan rustig als iedereen slaapt of maak er juist een gezellige activiteit van waarbij iedereen een bordje dekt. Zo kan iedereen op kerstochtend rustig opstaan en hoeft er ’s morgens minder te gebeuren.

Tafellinnen al gestreken?

Zorg ook dat het tafellaken, de servetten en het andere textiel alvast een paar dagen van te voren gestreken klaar ligt. Zo kan alle aandacht op kerstochtend zelf uitgaan naar het zetten van de koffie, opwarmen van de broodjes en het uitpakken van eventuele cadeaus voor elkaar.

MagicLinen tafelkleed van linnen wit

Samenvattend, voor sfeer aan tafel tijdens het kerstontbijt

Kun je iets uit het luxe servies kiezen, het eten uitserveren op een mooie schaal, kiezen voor een eyecatcher midden op tafel of een dag van te voren alles alvast voorbereiden. Ook is het goed om je favorieten op tijd te bestellen zodat de spullen ruim op tijd in huis zijn.

Laat je door bovenstaande vijf tips inspireren om het gezellig te maken aan tafel tijdens het kerstontbijt. Fijne feestdagen!

Bekijk ook de volgende servies producten:

Meer servies producten

Nieuws Kerst Tips
Reageer op dit artikel
1 reacties in totaal
Door Maarten, 2 jaar geleden
Een goede toevoeging op deze blog zijn LED waxinelichtjes: https://www.elektroshop.nl/led-verlichting-nl/feestverlichting-partyverlichting/led-waxinelicht.html Deze geven gezellig licht, zonder brandgevaar!

Laat commentaar achter