Eetkamer inspiratie: Haal het meeste uit jouw eetkamer afbeelding

Of je er nu een hele kamer aan gewijd hebt, of slechts een hoekje. De eetplek in jouw huis is vaak waar je de dag begint, waar je gasten ontvangt en waar je een lange dag bespreekt. Het is dus geen overbodige luxe om deze ruimte eens onder de loep te nemen. Een fijne eetplek helpt je de toon van je dag te zetten en nodigt uit tot nog even natafelen. Met deze tips haal je het meeste uit je eetkamer.

Zorg voor een hoog comfort-gehalte

Ben jij het type dat uren natafelt? Of zit je vaak een groot deel van je dag aan de eettafel om te werken? Dan is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt aan de eettafel. Zorg dat je er lekker kunt zitten en je er gemakkelijk kunt verplaatsen. Met fijne stoelen die niet te dicht op elkaar staan kom je al een heel eind.

Je kunt je eetkamer gemakkelijk zachter maken door een kleed neer te leggen en lange gordijnen op te hangen. Dit maakt het niet alleen warmer, maar zorgt ook voor een fijnere akoestiek.

Daarnaast kunnen visuele elementen ervoor zorgen dat je je comfortabel voelt. Wat dacht je van een paar planten, of posters aan de muur? Maak het geheel persoonlijk door een accentmuur te maken. Dit doe je door één muur in de ruimte een kleurtje te geven. Versier de accentmuur met verschillende decoraties. Dit hoeven niet per se foto’s of schilderijen te zijn. Misschien heb je wel een mooi souvenir die bij de kleur van de muur past. Zo heb je ook gelijk een gespreksstarter voor je volgende etentje!

Foto door Spacejoy op Unsplash

Maak er een sociale hub van

Yes, we mogen weer. We hoeven ons niet meer alleen op te sluiten, gasten zijn weer welkom. Maak van jouw eethoek een sociale plek waar je gezellig kunt natafelen, de dag kunt bespreken of indruk kunt maken met een uitgebreid diner.

Door een eetkamerbank tegen de muur te zetten neem je niet heel veel ruimte op, maar heb je wel ineens een aantal meer zitplekken. Handig als er een grotere groep mee-eet!

Met een buffetkast in de buurt zorg je ervoor dat er binnen een handomdraai een extra bordje op tafel staat. Sowieso handig om je servies in de buurt te hebben van de tafel. Zo zet je gemakkelijk een stapel klaar. Pannen in het midden en opscheppen maar.

Erken de veelzijdigheid

De dag bespreken, nog even een paar e-mails tikken, studeren tot in de vroege uurtjes, borrelen met vrienden. Grote kans dat jouw eettafel voor veel meer gebruikt wordt dan het nuttigen van je maaltijden.

Ben je bewust van de functies die je eetruimte heeft, en richt hem op de juiste manier in. Laat je meubels aansluiten bij jouw woonwensen. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Misschien heb je een kleine eettafel en drink je er alleen ’s ochtends een kopje koffie aan.

Bedenk goed wat je allemaal van jouw eethoek verwacht. Misschien is het tijd voor een grotere eettafel, zodat je voortaan met al je vrienden bij elkaar kunt zitten. Of wat dacht je van een opbergmeubel, zodat je gemakkelijk je studieboeken op kunt ruimen na het blokken?

Foto door Spacejoy op Unsplash

Praktische perfectie

We hebben het er al even over gehad, je eetkamer is vaak veel meer dan alleen een plek om te eten. Nu je weet welke functies jouw eetkamer allemaal heeft, is het belangrijk om ‘m praktisch in te delen. Zo weet je zeker dat je alles uit je ruimte haalt.

Tips om je eetkamer praktisch in te delen:

  • Heb je een klein huishouden, maar wil je toch genoeg ruimte aan tafel voor gasten? Dan is een uitschuifbare eettafel een goede oplossing. Klapstoelen erbij en je weet zeker dat je iedereen een plekje aan kunt bieden, zonder dat je eetkamer overvol staat.
  • Kies voor slimme verlichting, zodat je de verlichting aan kunt passen per gelegenheid. Nog even een uurtje werken voordat je eetgasten hebt? Met slimme verlichting ga je van licht waarbij je je goed kunt concentreren naar warm, zacht licht in een handomdraai.
  • Is je ruimte beperkt? Kies dan voor een MADE ronde eettafel. Deze neemt minder plek in, maar biedt toch volop zitruimte.
  • Voor huisgenoten met verschillende ritmes is een scheidingswand een ideale uitkomst. Plaats ‘m tussen het woon- en eetgedeelte voor wat extra privacy. Neem het niet te letterlijk, in plaats van een wand kun je ook een kast gebruiken om de ruimtes te scheiden.

Foto door Charlota Blunarova op Unsplash

Klaar om jouw eetkamer om te toveren tot multifunctionele plek, en zo alles uit de ruimte die je hebt te halen? MADE heeft op het moment van schrijven een uitverkoop op al hun eetkamerproducten. Zo kun je betaalbaar investeren in een uitschuifbare tafel, of die set comfortabele stoelen.

Deze blog is geschreven in samenwerking met MADE

Bekijk ook de volgende Jenson producten:

Meer Jenson producten

Woontrends Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter