Een prachtige badkamer in 4 stappen afbeelding
In deze blog

Als het op de badkamer aankomt zijn mensen al gauw geneigd zich voornamelijk te richten op het praktische gedeelte: de wastafel, het bad en de douche. Liefst ook nog van een materiaal dat lekker makkelijk schoon te houden is.

Meubels die de badkamer naar een hoger niveau tillen, zoals bijzondere lampen en statement items, worden hierdoor vaak volledig vergeten. Gelukkig is het nooit te laat om dromen uit te laten komen: transformeer je badkamer vandaag nog met deze 4 simpele stappen.

Badkamerin4stappen

Foto via French & French Interiors

1. Het douchegordijn

Wie denkt dat een douchegordijn niet meer in z’n mars heeft dan het tegen houden van water, think again. Niet alleen is het douchegordijn anno 2015 voorzien van de prachtigste prints, ook de manier waarop deze is opgehangen maakt een wereld van verschil. Hang ‘m zo dicht mogelijk tegen het plafond aan, liefst aan een glanzend metalen frame, en de grandeur die het gordijn plots uitstraalt zal je verbazen.

2. Gezelligheid

Het oer-Hollandse ‘gezelligheid’ is niet alleen voorbehouden aan de woon- en slaapkamer. Ook de badkamer kan ontzettend gezellig zijn. Een paar plantjes, een leuk bijzettafeltje, een kekke print op de muur.. Door de badkamer op een andere manier te benaderen (minder praktisch en meer gezellig) wordt de sfeer ook totaal anders.

3. Verlichting

Heroverweeg de verlichting. Badkamerverlichting is vaak nogal traditioneel: een spotje hier, een spotje daar. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, maar dat betekend niet dat je niet een beetje kunt experimenteren. Een kroonluchter of een stoere, industriële hanglamp aan het plafond is misschien onconventioneel maar staat oh-zo-mooi!

4. Pak de muren aan

Net als bij verlichting, worden de muren van de badkamer ook vaak volgens het boekje gedaan: keurig wit geverfd en voorzien van weinig spannende witte tegels. Treed eens buiten je comfort zone en ga voor een mooie kleur, hout of zelfs behang op de muur. Op deze manier krijgt de badkamer een berg persoonlijkheid en het effect is magisch.

Succes!


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter