Douchedeuren, comfort verhogende mogelijkheden voor badkamers afbeelding
In deze blog

Douchedeuren zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn nisdeuren, draaideuren, schuifdeuren, pendeldeuren en vouwdeuren. De deuren kunnen gemaakt worden van extra helder glas, grijs glas, brons glas en mat glas. Douchedeuren kunnen onderdeel zijn van douchecabines of gebruikt worden als opening in een douchewand.

Douchedeuren zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn nisdeuren, draaideuren, schuifdeuren, pendeldeuren en vouwdeuren. De deuren kunnen gemaakt worden van extra helder glas, grijs glas, brons glas en mat glas. Douchedeuren kunnen onderdeel zijn van douchecabines of gebruikt worden als opening in een douchewand.

Tegenwoordig zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden rondom douchedeuren. Hieronder zijn een aantal handige nieuwe snufjes te vinden die het comfort van je badkamer verhogen.


Douchedeuren: zo douche jij zonder spetters in je badkamer

Vele huishoudens en badkamers hebben last van een douche of bad die vele spetters veroorzaakt. Deze spetters kunnen ervoor zorgen dat de vloer glad en vies wordt, met alle nadelige gevolgen van dien. Een douchedeur houdt deze spetters tegen zorgt ervoor dat de vloer niet nat wordt. Daarnaast zorgt de douchedeur ervoor dat er minder vocht en dus minder schimmel op de vloer komt. Kortom een douchedeur is een belangrijk element in de badkamer en mag niet ontbreken in de hedendaagse badkamer.

Vandaag de dag zijn er verschillende type douchedeuren. Deze douchedeuren hebben een ding gemeen en dat is dat ze tussen twee muren of wanden geplaatst moeten worden. Het plaatsen van een douchedeur zorgt voor een goede afsluiting van de douchecabine waar u elke dag zult gaan douchen. Furn.nl heeft biedt de verschillende type douchedeuren aan. Er zijn schuifdeuren, draaideuren, roterende douchedeuren. Daarnaast worden deze type douchedeuren weer gemaakt van verschillende materialen waardoor sommige douchedeuren doorzichtig zijn of juist niet, deuren van spiegel- of matglas. Ten slotte maken douchedeuren tegenwoordige gebruik van technieken waarmee je geen gat hoeft te boren, de zogenaamde Klik-Fit Trend,


Heeft u een schuifdeur als douchedeur nodig?

Zoekt u een schuifdeur als douchedeur? Dan bent u bij Furn.nl op juiste adres. Hier kunt verschillende schuifdeuren bestellen die verschillen van model, materiaal en maat. Daarnaast kunt u kiezen uit douchedeuren die gemaakt zijn van helder, spiegel of mat glas. Er zijn douchedeuren voor ieder wat wils..

Heeft u een draaideur of pendeldeur als douchedeur nodig?

Heeft u een draaideur als douchedeur nodig? Een draaideur wordt ook wel een pendel douchedeur genoemd. Een pendel douchedeur wordt zo genoemd omdat de douchedeur open en dich kan door middel van draaimechanisme. Dit draaimeichanisme bevat een scharnieren die als pendel werken. HIermee kan iedereen de douchedeuren eenvoudig de douchedeuren open en dicht doen.

Douchedeuren op maat gemaakt

Omdat iedereen andere wensen heeft, alle badkamers verschillend zijn in formaat en stijl en omdat het kan, is het tegenwoordig steeds vaker mogelijk om een douchedeuren of douchedeur op maat te laten maken. Heeft jouw badkamer een lastig formaat of een gekke hoek, dan kan het soms lastig zijn een standaard douchedeur te plaatsen. Denk bij het bestellen van een douchedeur aan de breedte van de opening, de hoogte van het las.


Douchedeuren en de nieuwe technieken


Douchedeuren met een soft-close systeem

Wat er bij keukenkastjes gebouwd kan worden, kan natuurlijk ook bij douchedeuren! De soft-close en open is een welbekende functie in keukens, maar sinds kort ook een functie in badkamers en douchedeuren. De glazen schuifdeuren van douchewanden hebben nu hetzelfde systeem om geruisloos te openen en te sluiten. Niemand die de klappen van de douchedeuren hoort als jij een douche wilt nemen terwijl anderen nog slapen. Dit geeft meer comfort, meer gemak en het geeft een luxere uitstraling. Kortom, douchedeuren zijn tegenwoordig stil.


Douchedeuren en de vuilwerende coating

Douchedeuren zijn vaak van glas gemaakt, dit glasoppervlak wordt vaak enorm belast. Kalk, vuil, zeep- en shampooresten hechten zich aan het glas van de douchedeuren en tasten het glas aan als je het niet goed schoonhoudt. Tegenwoordig kunnen glazen douchedeuren voorzien worden van een vuil werende coating. Hierdoor blijft het glas van de douchedeur langer glanzend en zijn de douchedeuren ook makkelijker schoon te maken. Tegenwoordig zijn er ook producten te koop die zorgen voor een beschermingslaag waardoor de poriën van het glas van douchedeuren gesloten worden. Hierdoor zullen vette vingerafdrukken, vuildeeltjes en kalk zich niet aan het glas hechten. Hierdoor zijn deze sneller en eenvoudiger te verwijderen. Onderhoud wordt hierdoor veel gemakkelijker gemaakt. Je hoeft geen gebruik meer te maken van reinigingsmiddelen die slecht zijn voor het milieu. Daarnaast hebben veel van deze producten een hygiënische werking door het afstoten van bacteriën.Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter