Donkere slaapkamer inspiratie voor 2022 afbeelding

Heb jij een slaapkamer met een donkere kleur als basis of ben je op zoek naar inspiratie om een donkere slaapkamer te creëren? In dit artikel geven wij je tips over hoe je een donkere kamer het beste kunt inrichten, welke kleurcombinaties de show stelen en het beste zijn voor je nachtrust. Tot slot ontdek je verschillende donkere slaapkamers ter inspiratie.

Kies voor grijstinten voor extra rust in de slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je na een lange dag tot rust kunt komen. Een kamer die ingericht is om een goede nachtrust te bevorderen en een plek waar je zo nu en dan een avondje kunt Netflixen. Kies je voor grijstinten in de slaapkamer dan zorgt dit voor extra rust. Grijstinten, hoe donker ook, wekken namelijk geen enkele emotie op. Hierdoor worden je hersenen minder gestimuleerd op het moment dat je in slaap wilt vallen. Grijstinten zorgen er ook voor dat je sneller in slaap valt. Alle reden om grijs dus te overwegen als kleur voor in jouw donkere slaapkamer.

Een volledig grijze slaapkamer, daar worden de meesten van ons niet blij van. Probeer daarom creatief om te gaan met kleurcombinaties. Leg bijvoorbeeld een dekbed in jouw favoriete kleur op het bed en investeer in nachtkastjes die licht reflecteren. Denk bijvoorbeeld aan nachtkastjes met een glazen blad of een spiegel tegenover het raam. Deze voorwerpen maken, als ze strategisch geplaatst worden, een donkere ruimte lichter. Ideaal voor overdag!

Speel met verlichting als sfeermaker

Een andere manier om een donkere slaapkamer gezelliger te maken is door te spelen met verschillende soorten verlichting. Hang je schilderijen boven het bed dan kun je de lijsten voorzien van een ledlamp. Je kunt ook ledstrips onder je bed aanbrengen voor een moderne look. Is romantisch meer jouw stijl dan adviseren wij om te investeren in smart lampen. Deze lampen kun je dimmen en van kleur veranderen, waardoor de donkere ruimte met één klik op de knop een nieuwe uitstraling krijgt.

Combineer interessante kleuren

Ben je op zoek naar interessante kleurcombinaties voor een donkere slaapkamer, kijk dan eens naar de interieurtrends van 2022. In deze trends worden er interessante kleurcombinaties gebruikt, waaronder donkerblauw met oranje. In eerste instantie klinken deze kleuren erg druk en chaotisch, maar niets is minder waar. Je kunt er ook voor kiezen om donkere verf op de muur te combineren met koperen details in de meubels in je slaapkamer. Zo breng je toch wat kleur naar de slaapkamer, zonder dat kleuren overweldigend voelen. Andere mooie en populaire kleurcombinaties voor een donkere slaapkamer zijn:

  • antraciet met okergeel
  • donkergroen met zilveren details
  • zwart met tinten roze
  • donkerblauw met goud

Wil je buiten naar binnen brengen in de slaapkamer? Haal dan houten meubels en bijvoorbeeld een jute kleed in huis. Het maakt in dit geval niet uit voor welke donkere kleur je op de vloer of muur kiest. Hout en jute passen namelijk mooi bij alle kleuren.

Donkere slaapkamer inspiratie

Donkere slaapkamers hoeven helemaal niet saai te zijn. Je kunt met een donkere kamer juist alle kanten op. Is de basis donker en wil je meer licht naar binnen brengen, dan vervang je donker beddengoed voor licht beddengoed. Zo breng je in een handomdraai meer licht naar binnen en breng je al snel een nieuwe sfeer naar de slaapkamer. Hetzelfde geldt voor een kleed op de vloer en de gordijnen voor de ramen. Wil je snel verandering aanbrengen in een slaapkamer, vervang dan gewoon het kleed of de gordijnen!

Inspiratie van een slaapkamer met een houten look

Een donkere slaapkamer hoeft niet volledig zwart te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de muur achter je bed in een donkere kleur te verven. Dit brengt al snel meer rust in de slaapkamer zonder dat de donkere kleuren de ruimte optisch kleiner maken. Heb je geen idee wat je je moet voorstellen bij een donkere slaapkamer? Wij hebben foto’s van donkere slaapkamers voor je verzameld, zodat jij hier inspiratie uit kunt trekken.

Ben jij op zoek naar meer inspiratie voor je interieur of exterieur? Volg ons op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse dosis interieurinspiratie. Heb jij een donkere slaapkamer waar je trots op bent? Stuur dan een foto van jouw donkere slaapkamer in en misschien verschijnt jouw kamer wel als inspiratiefoto op één van onze kanalen! Zo help jij mee anderen te inspireren!

Deze blogpost is gesponsord door Made.com

Bekijk ook de volgende slaap producten:

Zoek meer slaap producten

Woontrends Decoratietips Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter