Griezelig gezellig: DIY Halloween decoratie in huis afbeelding

Halloween wordt van origine vooral in Engelstalige landen gevierd, maar is ook in Nederland steeds populairder. Het is een soort aankondig van de herfst en vind z´n oorsprong dan ook in dat alle oogsten rond 31 oktober binnen waren, en er dus eindelijk tijd was voor een vrije dag.

De viering lijkt erg op ´ons´ Sint Maarten: De kinderen gaan de deuren langs voor iets lekkers. Bij Halloween is ook het verkleden erg belangrijk. Als je weleens op een Halloween feestje bent geweest weet je hoe sommige mensen eindeloos veel oog hebben voor detail van de kostuums. Maar ook je huis versieren voor Halloween is steeds populairder, en natuurlijk onontbeerlijk als je een feestje geeft. En precies versiering voor dit feest leent zich uitstekend voor DIY Halloween decoratie. Ga alleen aan de slag, met vriendinnen of met de kinderen.

Halloween versiering met kinderen

Zelf Halloween versiering maken met kinderen is leuk, gezellig en hoeft niet moeilijk te zijn. Halloween is vaak een beetje griezelig, maar ook het inluiden van de herfst. Gebruik dus ook vooral pompoenen, herfstbladeren en herfstkleuren.

Wat denk je bijvoorbeeld van deze schattige pompoenen slinger?

Het is heel eenvoudig. Je slaat de oranje wol een flink aantal keren om je vingers totdat je echt een bolletje hebt. De laatste slag doe je overdwars. Dan haal je een ragertje door het bolletje heen en knoop je de ´pompoenen´ zo vast aan de slinger. Handig, want je kunt je slinger zo lang of kort maken als je zelf wilt.Je kunt trouwens ook groene wol of bruine wol gebruiken voor het steeltje van de pompoen.

Of dit spinnenweb van vuilniszakken? Het is goedkoop, snel, eenvoudig en makkelijk om de aandacht van je kinderen bij te houden. Wat oudere kinderen kunnen ook zelf knippen. Dat maakt het helemaal een leuke DIY Halloween decoratie.

Het leuke aan Halloween is dat de snoepjes of andere lekkernijen voor de ´trick or treat´ ook als versiering kunnen dienen. Bijvoorbeeld deze marshmallows gedoopt in chocolade. Voor het stokje zou je zelfs een zout stokje kunnen gebruiken. Dat maakt het volledig eetbaar!

DIY Halloween decoratie voor volwassenen

Met volwassenen kun je voor de DIY Halloween versiering uiteraard iets meer uitpakken, en ook wat ingewikkeldere projecten oppakken. Plan voor je Halloween feestje een middagje Halloween versieringen maken, of ga lekker alleen aan de slag.

En vrij snel project wat toch een echte Halloween sfeer geeft zijn deze spinnenweb ballonnen. Je blaast de ballonnen op en wikkelt er daarna een wit draad omheen die je in de lijm gedoopt hebt. Als het eenmaal droog is prik je de ballon lek en vis je die er voorzichtig uit. Dan hoef je er alleen nog spinnetjes op te plakken. Met een stuk of 10 a 15 heb je al snel een echte griezelige sfeer in huis.

Trouwens, als je oranje draad gebruikt kun je er net zo makkelijk een pompoen van maken. Of maak een combinatie.

Een ander snel DIY project voor Halloween is dit spook. Wit laken, 3 zwarte vormen voor de ogen en de mond en klaar is kees.

Wil je echt een groter project, wat je misschien ook een aantal jaar kunt gebruiken? Deze zwevende heksenhoeden vergen iets meer tijd en precisie, maar zijn weel meerdere jaren bruikbaar voor je Halloween versiering.

En ga je eten serveren? Door een klein stukje weg te snijden uit een knakworst en met een beetje ketchup creativiteit, ziet het er al snel erg griezelig uit.


Pompoen, dat moet je doen!

Natuurlijk hoort er een uitgeholde pompoen bij Halloween! Maakt ze eng, of griezelig, dat maakt eigenlijk helemaal niet uit, Met een lichtje erin geeft het ´s avonds een leuk effect, en staat het overdag ook gezellig.

In deze video leer je stap voor stap hoe je een pompoen moet uithollen. Het belangrijkste is dat:

  • Je op kranten of een papieren placement werkt. Dan houd je de tafel schoon en kun je alles makkelijk weggooien.
  • Je kunt een mes gebruiken of een schone kleine zaag. Snijd altijd van je af.
  • Snijd het deksel altijd schuin in, daarmee voorkom je dat die in de pompoen valt.
  • De zaden kun je drogen en bewaren. Plant je ze in het voorjaar uit? Dan heb je in het najaar weer pompoenen. Pompoenen zijn kruipplanten en hebben wel iets de ruimte nodig.
  • Het vruchtvlees hol je uit met een stevige lepel. De man in de video gebruikt daarvoor een ijsschep, maar een goede opscheplepel zou ook kunnen. Je kunt met het uitgeholde vruchtvlees een soep maken (lekker in combinatie met linzen en tomaat), taart, of gewoon roosteren in de oven met een klein beetje kaneel.
  • Werk bij het uitsnijden voorzichtig met een scherp mesje. Beter iets de langzaam dan per ongeluk uitschieten, want dan kun je met een nieuwe pompoen beginnen.

En dat is het. Je bent nu klaar voor je Halloween feest! Geniet ervan!

Bekijk ook de volgende halloween producten:

Zoek meer halloween producten

DIY - Do It Yourself Decoratietips Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter