Design koelkasten, het mode accessoire voor de keuken van nu afbeelding

Je wilt een nieuwe koelkast aanschaffen, maar waar begin je? Er zijn veel verschillende soorten koelkasten op de markt en welke het meest geschikt is voor jou hangt volledig af van jouw eigen wensen en voorkeuren. Uiteraard zijn er verschillende eigenschappen om rekening mee te houden bij het kopen van een nieuwe koelkast, zoals de afmetingen waar de koelkast aan moet voldoen, maar ook is het voor veel mensen belangrijk dat de koelkast milieuvriendelijk is en niet te veel energie verbruikt, iets wat je tegenwoordig erg makkelijk kunt vergelijken aan de hand van het energielabel.

Een passende koelkast voor elke keuken

Maar hoe belangrijk het ook is; dat een koelkast praktisch is en energiezuinig is voor veel mensen inmiddels toch eigenlijk een minimum vereiste. Iets wat we allemaal stiekem erg belangrijk vinden is dat de koelkast er bovenal ook mooi uitziet, het oog wil immers ook wat.

Er wordt tegenwoordig veel tijd en moeite gestopt in het ontwerpen van de koelkasten, waardoor deze ook esthetisch zeer bevredigend zijn. Grote merken besteden steeds meer aandacht aan de vormgeving van de koelkast: van retro tot modern, of liever een grote, Amerikaanse koelkast? Het is allemaal mogelijk. Hierdoor is de koelkast een belangrijk paradepaardje in menig keuken. De nieuwste trend op het gebied van koelkasten is een koelkast waarbij je het design helemaal zelf kunt ontwerpen, zodat deze volledig is afgestemd op je eigen keuken. Zo heeft Samsung wereldwijd een nieuwe koelkasten lijn gelanceerd waarbij je je eigen koelkast kunt samenstellen. De koelkast is volledig te customizen: je kunt kiezen uit meer dan 20 kleuren en maar liefst zeven verschillende afwerkingen, zo krijg je een koelkast welke speciaal voor jou is gemaakt.

Een koelkast die past bij jouw lifestyle

De Bespoke koelkasten van Samsung bieden de aanpasbaarheid en de flexibiliteit die je nodig hebt. Combineer gemak met design en maak van jouw koelkast een waardevolle aanvulling voor jouw keuken. Ben jij een masterchef in spé en kook jij alleen met verse producten? Of sta jij liever niet elke dag uren in de keuken, maar prep jij je maaltijden het liefst 1x per week? Door je eigen koelkast in te delen kun je deze afstemmen op je eigen behoeftes. Zo wordt je koelkast een apparaat dat aansluit op jou als individu en krijg je een keuken die jouw persoonlijkheid uitstraalt.

Hoe laat je je koelkast goed opgaan in de keuken?

Als je een design koelkast hebt mag deze gezien worden, maar waar plaats je hem in de keuken? Je wilt je koelkast op een praktische plek zetten en het moet er mooi uit zien. Met een aantal van onze tips vind je de beste plek voor jouw koelkast.

Hoe groot jouw keuken is is erg belangrijk bij het kiezen van je koelkast, maar ook voor het bepalen waar je de koelkast het best kunt plaatsen. Wanneer je een kleine keuken hebt met een aanrecht aan één kant, is het vaak het best om de koelkast in de hoek naast het aanrecht te plaatsen. Meet de afmetingen tussen het aanrecht en de muur en zoek een koelkast die hier qua formaat goed tussen past. Houdt links en rechts een klein beetje ruimte over, zodat het niet propperig overkomt.

Ook wanneer je hoekkeuken of een keuken in L-vorm hebt is de beste plek voor de koelkast veelal in de hoek. Bij een L-vormige keuken plaats je de koelkast aan de lange kant van de keuken voor een rustige uitstraling. Ga je zelf een volledig nieuwe keuken samenstellen en heb je de ruimte? Dan is het erg mooi om de koelkast in de kastenwand te verwerken. Afhankelijk van je eigen smaak en voorkeur kun je kiezen voor een inbouwkoelkast welke wegvalt in het geheel, met een deur die hetzelfde is als de overige kastenwanden. Wil je een koelkast die er uitspringt, dan is een grote koelkast waar je je kastenwand omheen bouwt een erg goed idee. Het voordeel hiervan is dat je de volledige wand benut en je extra opbergruimte creëert boven de koelkast.

Al je keukenapparatuur op elkaar afgestemd

Een klein uitstapje van de koelkasten: de nieuwe koelkasten lijn van Samsung waar we het eerder over hadden is onderdeel van Samsungs nieuwste initiatief, Bespoke Home 2021. Bespoke Home is een virtueel platform vol met allerlei productgroepen waarmee je je huis helemaal kunt afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Het Bespoke Kitchen pakket biedt naast koelkasten ook overige huishoudelijke apparaten, zoals bijvoorbeeld een magnetron. Op deze manier kun je eenheid creëren in je keuken, de apparaten hebben allemaal dezelfde look and feel en zijn in verschillende kleuren te bestellen.

Bekijk Bespoke koelkasten >>

Deze blogpost is gesponsord door Samsung

Bekijk ook de volgende RB38A7B6 producten:

Meer RB38A7B6 producten

Woontrends Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter