De slimmer wonen trends voor 2017 afbeelding

Wil jij ook je woning verbeteren in 2017, zodat je apparaten op afstand kunt besturen, veiliger kunt wonen en met meer comfort? Lees dan onderstaande 6 trends in domotica!

Elektrische gordijnen

Gemotoriseerde gordijnen creëren de perfecte sfeer in huis, met het gemak van de druk op een knop! Zo heb je comfort en privacy, wanneer jij dat wenst. De elektrische gordijnen zijn via een afstandsbediening of app op uw smartphone te bedienen en zijn geruisloos te bewegen in elke gewenste positie.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat je nooit meer thuis hoeft te komen in een koud huis. Je kunt je thermostaat tenslotte via een app op uw smartphone of tablet overal vandaan bedienen. Bij veel slimme thermostaten is het ook zo dat de verwarming aanspringt als je binnen een bepaalde straal van uw woning bent. Zo hoef je zelf helemaal niks te doen, en ben je altijd verzekerd van warmte.

Binnen verlichting

Niets is vervelender dan in bed liggen en dan nog bedenken dat het licht in de badkamer nog brand. Dan moet je weer uit je warme bed, door het koude huis lopen. Als je kinderen hebt moet je sowieso vaak het hele huis door om te checken of zij overal wel het licht uit hebben gedaan. Dat hoeft tegenwoordig niet meer en is met één druk op de knop op te lossen door één of meerdere lampen uit te schakelen. Dit kan op vaste tijdstippen, maar kan ook via een app geregeld worden, wanneer jij dat wilt!

Buiten verlichting

Veiligheid in huis gaat boven alles. Een buitenlamp met sensor verlaagt de kans op inbraak met tientallen procenten! En het mooie is: hiervoor hoef je zelf niks te doen. Als iemand in de buurt van je voordeur komt, springt het licht vanzelf aan. Ook handig als je ’s avonds laat met volle handen door alle boodschappen je sleutel in het slot probeert te steken en het donker is!

Huisbeveiliging

Ook het beveiligen van uw woning gaat steeds slimmer. Met apps voor je alarmsysteem en beveiligingscamera kan je je woning te allen tijde in de gaten houden. Ook zijn de bijbehorende componenten op de app aan te sluiten, zodat je ook op je telefoon een melding krijgt wanneer je rookalarm of bijvoorbeeld koolmonoxidemelder afgaat.

Garagedeuren

Heel handig is het op afstand openen van de garagedeuren als je in de auto zit. Dit kan vaak met een codeslot, maar ook via een app of sleutelschakelaar. De geautomatiseerde open- en sluitbeweging is voorzien van beveiliging welke ervoor zorgt dat uw garagedeur stopt als deze een obstakel of persoon raakt.


DIY - Do It Yourself
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter