De boekenplank 2.0 afbeelding
In deze blog

Krullend, geometrisch of zwevend: de wandplank beperkt zich allang niet meer tot een simpele horizontale vorm. Toe aan een beetje vernieuwing op boekenplankgebied? Overweeg dan eens de volgende opties.

1. De krul

Draai je boekencollectie in het rond met een krullende boekenplank. Dankzij de ingebouwde boekensteunen tussendoor is zo’n plank een stuk functioneler dan hij op het eerste gezicht lijkt.

Onderstaand prachtexemplaar biedt genoeg opbergruimte en doet tegelijkertijd dienst als artistiek statement. Hang ‘m op kantoor of in de keuken, zo heb je je noodzakelijke literatuur altijd stijlvol bij de hand.

Bookworm kast €284,-

2. Geometrisch

Een geometrische wandkast leent zich perfect om bijzondere woon acessoires, souvenirs en andere hebbedingen een mooi plekje te geven – maar net zo goed je persoonlijke bibliotheek, tijdschriften en kranten.

Gewaagd en onconventioneel als ‘ie is, komt een geometrische wandkast als deze het best tot zijn recht in een hypermodern interieur.

Wandkast Tundo Davi €459,-

3. De mengelmoes

Kubussen in verschillende vormen en groottes, opgehangen in een modulaire opstelling. Voeg naar gelang kubussen toe, haal ze weg of hang ze in een andere opstelling op.

Het leuke aan de ‘mengelmoes’ is dat er geen regels zijn en je precies kunt doen wat je zelf mooi vind. Voorzie de binnenkant van één kubus bijvoorbeeld van een leuk behangetje voor een persoonlijke touch.

Mini Stacked kast €69,-

4. Doorlopend en zwevend

Bijna net zo simpel als een doorsnee boekenplank, maar niet helemaal: de verbintenissen tussen de planken zorgen voor een bijzondere twist. Bonus: deze verbintenissen doen ook uitstekend dienst als ingebouwde boekensteunen.

Plaats dit pronkstuk in woonkamer, de keuken of slaapkamer: overal waar je normaal gesproken een ‘normale’ boekenplank op zou hangen dus.

Wandelementen set Idaho €299,-

5. De kubus

Dozen en kubussen aan de muur monteren: het klinkt misschien gek, maar het eindresultaat is verrassend aantrekkelijk. Het extra oppervlakte aan de bovenkant van de objecten kan namelijk gebruikt worden als verlengstuk van de rest van het interieur.

Vul de binnenkant met boeken, tijdschriften en kleine woonaccessoires, en decoreer de bovenkant met mooie kunstobjecten of leuke prints.

Kisten Workbase € 119,-


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter