De 7 grootste tuintrends van 2015 afbeelding

Een stijlvolle tuin hoeft zeker niet in te boeten aan bruikbaarheid. Deze zomer voorzien de volgende 7 tuintrends – waaronder bamboe, zwarte schuttingen en metallic tuinaccessoires in koper en goud – iedere tuin van een mooie update.


Bamboe tuinmeubelen en accessoires

De tijd dat bamboe alleen werd gebruikt voor gammele rotanstoeltjes is voorbij. De exotische grassoort is niet alleen milieuvriendelijk – want: groeit 13 cm per dag, ecologisch verwerkt en goedkoop gekapt – maar ook nog eens modern, stijlvol en helemaal terug deze zomer.

Bamboe heeft de sfeer en uitstraling van hout en mixt daarom heel natuurlijk met de rest van de tuin. Combineer bamboe schuttinkjes, tuintafels, ligbedden en tuinaccessoires met felle kleuren voor een bohemien tuin, of met wit voor een rustieke sfeer. Kortom, bamboe is knap, stevig, goedkoop en duurzaam: wij zijn om!

Zwarte schuttingen

Een stevige schutting voorziet een tuin van privacy en zwart is een indrukwekkende achtergrond voor groene planten en bloeiende bloemen. Geen wonder dat de combinatie van deze twee, de zwarte schutting, momenteel in de spotlight staat!

Door een felgroene klimop z’n werk te laten doen op een zwarte schutting gaat het strakke zwart op in de natuur. Dit geeft een prachtig contrasterend resultaat. Je kunt er ook voor kiezen om de zwarte schutting als basis te gebruiken voor een moderne maar intieme lounge in de tuin. Een stel antracieten tuinstoelen, tuinhaard in het midden et voila! Zwoele zomeravonden breng je vanaf nu door in stijl, in eigen tuin.

Monochrome beplanting

Als het op het kleurenpalet van de tuin aankomt, bewegen we weg van de frivole regenboogtuin. Anno zomer 2015 zijn we toe aan een beetje rust en willen we graag een monochroom kleurenpalet voor de aanwezige bloemetjes en planten. Dit kan een enkelkleurig palet zijn – bijvoorbeeld een tuin vol bloemen in verschillende oranje schakeringen - maar ook een kleurenschema dat in elkaar overloopt. Denk hierbij aan een tuin vol blauwe, paarse, lavendel en violetkleurige bloemen en planten.

Tuin vol glamour

De edelmetalen goud, koper en brons zijn helemaal van nu in huis, dus waarom niet deze trend doorvoeren naar buiten? Waar voorheen tuinaccessoires in felle kleuren werden gebruikt om de tuin een beetje op te leuken, grijpen we tegenwoordig steeds vaker naar de edelmetalen.

Het kleurenschema van het tuinmeubilair verschuift meer en meer naar taupe- en grijstinten; kleuren die het prachtig doen met metaalkleuren. We zien dan ook steeds vaker bloempotten, plantenbakken en tuingereedschap in goud, koper en brons. Glanzende, warme kleuren die iedere tuin van een hippe finishing touch voorzien.

Fraaie veranda’s

Geniet deze zomer ieder moment van het buitenleven onder een mooie overkapping, zelfs als het lelijk weer is. Iets wat in ons regenachtige kikkerlandje – helaas – nogal vaak voor komt, en een veranda is dan ook zeker geen overbodige luxe. De veranda fungeert tegenwoordig echt als een verlengstuk van je huis en hoort daarom ook met evenveel aandacht en liefde te worden ingericht.

Een vuurschaal en een stel knappe, comfortabele kussens geven de veranda de intieme, luxe uitstraling waar we naar op zoek zijn. Een buitenkeuken maakt het buiten zijn nog aangenamer en is daarnaast ontzettend gezellig tijdens barbecues en etentjes onder de overkapping.

Mixen en matchen met tuinmeubilair

Om optimaal van het buitenleven te kunnen genieten moet je natuurlijk ook wel een beetje comfortabel kunnen zitten, en deze zomer doen we dat op tuinstoelen in allerlei verschillende materialen, texturen en kleuren.

Gooi echter niet te veel verschillende stijlen in de mix, dan krijg je een rommelig ogende tuin waar niemand blij van wordt. Wat wel werkt zijn lichte tinten in verschillende materialen gecombineerd - bijvoorbeeld wit rotan en onbewerkt steigerhout – of een mix en match van grijze tuinmeubelen en comfortabele kussens in allerlei kleuren.

Tuin vuur

Een andere tuintrend waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen is de tuinhaard. Ideaal om heerlijk buiten te kunnen zitten tijdens onze Nederlandse regelmatig-niet-zo-warme zomeravonden. Van een vuurschaal tot een tuinhaard tot een ouderwetse vuurplaats in het gras: voor iedere tuin en ieder budget is er wel iets te bedenken.

Shop de mooiste tuinmeubelen van alle webshops nu bij Furn


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter