Badkamertrends 2018: 7 x inspiratie en ideeën voor kleine en grote badkamers afbeelding

Of je nu een kleine of een grote badkamer hebt, er zijn drie woorden voor de badkamertrends in 2018: luxe, duurzaamheid en functionaliteit. We willen het comfort van een badkamer in een hotel en dat mag uitgestraald worden met luxueuze, natuurlijke en duurzame materialen.

Ben je op zoek naar ideeën en inspiratie voor je eigen badkamer? Met de volgende prachtige voorbeelden van huidige badkamertrends helpen we je graag vooruit.

1. Duurzame badkamertrends

Duurzaamheid is een belangrijke woontrend, die ook van toepassing is op de badkamer. Juist in de badkamer, want dat is een van de meest gebruikte ruimtes in het huis. Het is dus belangrijk dat hier niet teveel energie wordt verspild.

Er zijn tal van ideeën om je je badkamer duurzaam te maken. Denk daarbij niet alleen het materiaalgebruik (natuurlijke of gerecyclede producten), maar ook aan de verlichting, de ventilatie en de inrichting.

Kies bijvoorbeeld voor een waterbesparende douchekop, waarmee je wel 25% water bespaart in vergelijking met een traditionele douche.

Let op het FSC keurmerk als je hout gebruikt, en gebruik LED-verlichting in plaats van gloeilampen.

En hoe makkelijker je badkamer schoon te houden is, hoe minder chemische schoonmaakproducten je nodig hebt. Hoe beter je ventilatie, hoe beter je het vocht uit je huis kunt houden. Schimmels zorgen voor problemen: je verf en behang gaan minder lang mee en het vervangen daarvan kost veel geld, energie en tijd.

2. Planten in de badkamer

Een uitstekende manier om de luchtkwaliteit in je badkamer te verbeteren zijn planten! Planten in de badkamer geven inspiratie, zijn hip, ademen een welkome sfeer uit en ze zijn ontzettend functioneel. Ze nemen het vocht op en werken goed tegen bacteriën.

Kies voor één grote plant of een verzameling kleine planten. Planten die het goed doen in de schaduw en een warm, vochtig klimaat zijn Krulvaren, Zebragras, Philodendron, Orchideeën, Sanseveria en Maidenhair. Plaats de planten rondom het bad of achter de wastafel.

3. Meer natuur in de badkamer

De mens blijft op zoek naar meer verbinding met de natuur, dus dit zie je ook terug in de woon- en badkamertrends. Niet alleen planten worden gebruikt, maar ook natuurlijke materialen zoals (natuur)steen, hout en klei. Een ronde natuurstenen wasbak is erg populair op dit moment.

{PINTEREST url= https://www.pinterest.com/pin/533535887099101675/}

Marmer is een prachtige steen die goed in de badkamer kan worden gebruikt. Hoewel de marmerlook een tijdje uit is geweest, is hij nu weer helemaal terug.

Je kunt ook een klein ‘tuintje’ aanleggen in je badkamer om een Japanse sfeer en wat meer Zen te creëren. Leg kiezelstenen neer in de douche of rondom de wastafel. De stenen zijn uiterst geschikt om te gebruiken in een vochtige badkamer. Bovendien masseren ze je voeten wanneer je erop loopt.

Natuurlijke materialen geven een luxueuze look en ademen een kalme en ontspannen sfeer uit. Gavoor een combinatie van moderne, strakke elementen en onbewerkt, warm hout.

4. Kleuren in 2018: grijs, blauw, groen, zwart

Om het hotelgevoel over te brengen in je eigen badkamer, moet je kiezen voor warme, diepe kleuren. De kleuren die in 2018 trendy zijn, zijn grijs, blauw en groen.

Wit wordt steeds minder vaak gebruikt. In plaats daarvan komt zwart juist meer terug. Denk aan zwarte accessoires, kranen en spiegels. Dit geeft een prachtige luxueuze sfeer.

Wil je liever een glamour look in je badkamer? De badkamertrends in 2018 zijn goud en koper. Kies voor een gouden kraan, gouden accessoires zoals zeeppompjes en een spiegel met een gouden rand. Ook kun je voor tegels kiezen met gouden accenten. Op en top glamour!

5. Geometrische en organische vormen

Geometrische en organische vormen zijn helemaal hip in 2018. Organische vormen corresponderen met de natuurlijke look, en geometrische vormen op de douche, de tegels of de muren zorgen voor een strakke, luxueuze look.

Combineer deze twee voor een stijlvol effect.

6. Tegels: metro, Portugees en vintage

Hoewel tot vorig jaar het nog trendy was om grote tegels te gebruiken, zie je in 2018 steeds meer het gebruik van kleinere tegels, dan wel niet in combinatie met grotere. Wat voor sfeer je ook wilt uitstralen in je badkamer, het is belangrijk om goede ideeën over de tegels op te doen. Tegels bepalen namelijk voor een groot gedeelte de sfeer in je badkamer.

Zo zijn de trends van dit moment metro, mermaid, Portugees en vintage tegels. Metro tegels kunnen goed worden gebruikt voor een retro badkamer, terwijl Portugese tegels je badkamer een wat landelijkere sfeer geven.

7. Trendy badkamerstijlen: minimalistisch, modern, landelijk en bohemian

Alle bovenstaande badkamertrends komen terug in de populaire badkamerstijlen van dit moment. Er zijn uiteraard ontzettend veel badkamerstijlen te bedenken, en het is aan jou om te bepalen welke stijl het meest bij jou aanslaat.

Minimalistische & moderne badkamer ideeën

Minimalisme is nog steeds een belangrijke woon- en badkamer trend. Mensen realiseren zich dat ze veel blijer zijn met minder spullen. Meer ruimte in huis zorgt ook voor meer ruimte in je hoofd. Dat geldt dus ook voor de badkamer. Die moet schoon zijn, functioneel en opgeruimd.

Probeer zo min mogelijk spullen te laten rondzwerven. Berg je shampoos, tandenborstels, make-up en andere accessoires op in lades en kastjes. En ook de lades en de kastjes kun je wegwerken. Zorg voor strakke lijnen in je badkamer en neutrale kleuren, zoals grijs en blauw.

Je kunt er ook voor kiezen om slechts één kleur te gebruiken in heel je badkamer. Dat zorgt voor een nog rustgevender effect.

Moderne badkamers verschillen van minimalistische badkamers in die zin dat het bij minimalisme echt gaat om functionaliteit. Maar bij beide badkamerstijlen gaat het erom dat de badkamer rust en balans uitstraalt.

Landelijke badkamer ideeën

Zoek je juist een wat minder klinische look? Dan zijn de landelijke badkamertrends misschien iets meer voor jou. Warme, diepe kleuren, bloemen, patronen en natuurelementen geven je badkamer een gezellige uitstraling.

Kies voor houten meubels, een vrijstaand bad, organische, ronde vormen en nostalgische badkameraccessoires. Het idee is om de sfeer van vroeger na te bootsen. Daarbij is comfort uiteraard belangrijk.

Of ga juist voor een strakke landelijke badkamer. Gebruik grijze kleuren, zwarte accessoire en strakke kranen. Combineer het met een natuurstenen wastafel en landelijke badkamermeubels.

Bohemian badkamer ideeën

Houd je van nóg meer kleur, extravagantie en levendigheid in je badkamer? Dan moeten deze voorbeelden van bohemian badkamers je zeker inspiratie en ideeën geven.

Wat dacht je van prachtige oosterse lampen, een blauwe/turquoise muur en Portugese tegels? Mozaïek tegels geven een schitterende, creatieve en wereldse uitstraling aan je badkamer.

Een duurzame keuze is om vintage of tweedehands meubelstukken aan te schaffen, die perfect passen in een bohemian badkamer.

Combineer een industriële look met oosterse accessoires en tropische planten, en je bent helemaal hip!

Welke badkamer spreekt jou het meeste aan?

Auteur: Jessica Scheper


Woontrends Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter