Babykamer inspiratie: Dé babykamertrends van 2022 afbeelding

Misschien heb je het al gemerkt, maar er is momenteel sprake van een heuse babyboom. De lockdown heeft ons letterlijk dichter bij elkaar gebracht, met voor sommigen een prachtige baby als resultaat. De babykamer is voor veel ouders-to-be de belangrijkste ruimte in het huis, en daarom hebben we de laatste babykamertrends voor jou op een rijtje gezet. Laat je inspireren door de volgende trendkleuren, patronen en thema’s. Ontdek ze snel!

Natuurlijke invloeden

Interieur dat is geïnspireerd op de natuur zorgt voor rust in huis, en is daarom dit jaar razend populair. We laten dit thema vooral terugkomen door gebruik te maken van zo veel mogelijk aardse tinten en natuurlijke materialen. Natuurlijke invloeden zijn al lang niet meer weg te denken uit ons interieur, en komen dit jaar ook naar voren in de babykamer. Van rotan wiegjes tot aan rieten stoelen en gevlochten hanglampen. Van linnen verschoonmanden tot aan de katoenen sprei… De natuur is hót.


Om in thema te blijven versieren we de muren van de babykamer dit jaar graag met botanische prints, voor een oerwoud aan sfeer. Ook kamerplanten zijn populair in de babykamer. Ze geven ruimtes een natuurlijke look en hebben voordelen voor ons lichaam. Kamerplanten werken namelijk luchtzuiverend en zorgen voor meer zuurstof in huis. Gezond voor zowel ouders als de baby!


voorbeeld van een babykamer

To the moon and back

In voorgaande jaren waren de zachte wolkjes en regenbogen populair, maar in 2022 duiken we de ruimte in. Dé babykamertrend van nu is gebaseerd op het heelal en de sterren. Je vindt ze terug in decoraties, zoals slingers, klamboes en sierkussens, maar ook in prints van behang en beddengoed.

Deze trend is veelzijdig, want we zien verschillende kleurcombinaties bij dit thema terugkomen. Zo trekt de interieurtrend van ‘earthy tones’ zich door naar de babykamer en zien we veel aardse kleuren zoals zand, beige, terracotta en zachtroze. Ook natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe zijn dit jaar weer populair. Daarentegen zien we ook veel donkere kleuren terugkomen in het interieur van de babykamer. Nachtblauw behang met sterrenprint, een zwarte commode met bijpassende ruimte-accessoires… Zolang we maar in het thema van de maan en de sterren blijven.


Scandinavisch clean

Veel licht, strakke lijnen en natuurlijke materialen. Het Scandinavische interieur is al een tijdje populair en trekt zich in 2022 ook door naar de babykamer. Deze woonstijl brengt rust en warmte in huis en laat ruimtes optisch groter lijken. Het draait bij deze trend allemaal om eenvoud.

In 2022 krijgt het Scandinavisch interieur een luxe twist. Voor de inrichting van de babykamer kiezen we massaal voor strakke meubels in lichte kleuren, bij voorkeur wit. Unieke designvormen zijn geliefd, en we brengen warmte in de kamer door het gebruik van zachte kussens en hoogpolige vloerkleden in lichte tinten. Belangrijk bij deze trends is het hebben van zo min mogelijk tierelantijntjes op de vloer en aan de wand. Lekker ontspannen, zowel voor jou als voor de kleine.


Bloemenprint

Dit jaar is de bloemenprint booming. Vooral babykamers in aardse tinten fleuren we graag op met een bloemenprint. Zo is behang met dit patroon in 2022 razend populair. Het is verkrijgbaar in veel verschillende zachte, pastelkleurige en warme tinten en in ontelbaar veel patronen. Behang is een makkelijke manier om een volledig nieuwe look te geven aan een ruimte.


Deze tijdloze print gaat jaren mee, waardoor je het niet hoeft te vervangen wanneer je kindje wat groter wordt. Je kunt er alle kanten mee op. Ook beddengoed en klamboes met een subtiel bloemenprintje zijn hot. Het brengt een romantische en fijne sfeer naar jouw babykamer, en dat is wat we willen voor onze baby!

Junglethema

Een babykametrend die we jaarlijks terug zien, en wij vinden het super schattig! De junglekamer was al in heel veel verschillenden kleuren populair, maar in 2022 zien we, suprise, suprise: Vooral aardse tinten en natuurlijke materialen terug.


De basis houden we dit jaar graag rustig, zodat we ons lekker kunnen uitleven met de accessoires. We houden van lichte tinten op de muren en meubels van natuurlijke en lichte materialen, zoals een rotan wiegje en een bamboe opbergmand. Op het gebied van aankleding kun je je dit jaar echt uitleven. De keuze is reuze! Een jungleprintje voor op de muur of een vloerkleur in de vorm van een leeuwenkop. Er is echt van alles mogelijk! Super stoer, en tegelijkertijd ontzettend schattig. Welk kind houdt er nu niet van dieren?

Deze blogpost is gesponsord door Made.com


Woontrends
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter