Tips om een asymmetrische spiegel te kiezen afbeelding

Je tanden poetsen, je haar stijlen en voordat je de deur uit gaat nog even je outfit controleren. Dagelijks kijken we vaker in spiegels dan we willen toegeven, maar spiegels zijn niet alleen praktisch omdat we onze eigen reflectie graag zien. Je kunt ze ook gebruiken om het interieur op verschillende vlakken een niveau hoger te tillen, door bijvoorbeeld voor een asymmetrische spiegel te kiezen. Hoe je het interieur dan met asymmetrische spiegels kunt complementeren? Dat ontdek je in dit artikel!

Wat is een asymmetrische spiegel?

Anders dan de trend van 2019 gaat het in 2022 niet om vierkante of ronde spiegels die samen een bijzondere vorm maken. In 2022 is het helemaal on trend om in imperfecte spiegels te investeren. Met een asymmetrische spiegel doelen we op een spiegel die niet helemaal rond, niet helemaal ovaal of niet helemaal vierkant is. Kies je voor een asymmetrische spiegel dan kies je voor een spiegel waarvan de 2 helften niet elkaars spiegelbeeld zijn. Bij een ronde, vierkante of rechthoekige spiegel is dit wel het geval. Ben je dus op zoek naar spiegels die niet alleen praktisch zijn, maar ook een visuele invloed op het interieur hebben? Dan is een asymmetrische spiegel de beste keus!

Asymmetrische spiegel in elk interieur

Asymmetrische spiegels kun je in elk interieur verwerken. Van modern tot botanisch en van retro tot industrieel. Door de bijzondere vormen van de spiegels kun je het interieur op een unieke manier aanvullen. Heb jij bijvoorbeeld een botanische of landelijke woonstijl, dan kan een asymmetrische spiegel natuurlijke vormen nabootsen. Hierdoor haal je een stukje natuur naar binnen in de vorm van een spiegel. Woon je in een hypermodern huis, dan kunnen asymmetrische spiegels met scherpe hoeken het interieur mooi aanvullen. Ga je op zoek naar een asymmetrische spiegel voor aan jouw muur, denk dan na over de volgende vragen:

 • hoe groot is de muur waar de spiegel komt te hangen?
 • kies je voor één of meerdere spiegels?
 • welke materialen passen er bij jouw stijl?
 • welke vormen passen goed bij de rest van het interieur?
 • kies je voor een spiegel met of zonder lijst?

Spiegels voor meer ruimte

Heb je een kleine kamer die je wilt aanpakken, dan kun je met een spiegel de illusie wekken dat de ruimte groter is. Omdat een deel van de kamer in de spiegel weerkaatst wordt, lijken kleine ruimtes al snel groter als je ze op de juiste manier ophangt. Heb je een smalle ruimte, hang de spiegels dan op de lengtemuur om de ruimte optisch breder te maken. Heb je een brede maar korte ruimte die je optisch groter wilt maken, dan hang je de spiegels op de muur in de breedte.

Wist je dat … je een ruimte ook optisch groter kunt maken door 2 spiegels op aangrenzende muren te hangen.


Haal natuurlijk licht naar binnen

Kies je de juiste positie voor de asymmetrische spiegel, dan kun je het licht van buiten naar binnen halen. Hang je spiegels namelijk zo op dat ze natuurlijk licht reflecteren, dan wordt natuurlijk licht namelijk in de kamer gereflecteerd. Hang een grote spiegel bijvoorbeeld tegenover een groot raam om dit effect te bereiken. Je kunt een spiegel ook gebruiken om het effect van een extra raam te creëren als je de spiegel tegenover een raam hangt.

Een asymmetrische spiegel als eye-catcher

Het uiterlijk van een normale spiegel is niet altijd bijzonder. Kies je echter voor een asymmetrische spiegel dan haal je een echte eye-catcher in huis. Iets wat de aandacht van andere aspecten van de ruimte afleid én een product dat het interieur op een unieke manier aanvult. Je kunt een asymmetrische spiegel dus voor verschillende doeleinden inzetten: praktisch én decoratief!

Asymmetrische spiegels worden in een notendop gebruikt om de illusie van diepte of lengte in een ruimte te creëren. De meest voorkomende toepassingen voor asymmetrische spiegels zijn in badkamers en gangen, waar ze een optische illusie creëren zodat een kleine ruimte veel groter lijkt. Heb je een ruimte in huis die meer natuurlijk licht kan gebruiken, dan kun je de asymmetrische spiegel ook gebruiken om de ruimte lichter en gezelliger te maken.

Samenvatting

Samengevat zijn dit de punten die ervoor zorgen dat mensen in 2022 voor asymmetrische spiegels kiezen:

 • een uniek en aantrekkelijk ontwerp
 • creëert een comfortabele omgeving met meer licht en minder schaduwen
 • heeft een grote visuele invloed op het interieur
 • makkelijke en relatief goedkope manier om het interieur te versterken
 • past in elke interieurstijl
 • brengt luxe naar binnen

Ga jij dit jaar met de trend mee en haal jij ook een asymmetrische spiegel in huis? Stuur een foto van jouw creatie naar onze Instagrampagina en misschien zie je jouw ruimte binnenkort terug op onze feed!

Deze blogpost is gesponsord door MADE.COM

Bekijk ook de volgende spiegel producten:

Zoek meer spiegel producten

Woontrends Decoratietips Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter