Vijf tips voor paasdecoratie afbeelding

De meteorologische lente is begonnen. Misschien zien we dat nog niet helemaal terug aan het weer, maar voor je het weet is het al weer Pasen. Dus tijd om de versiering in huis te halen. Want dit vrolijke lentefeest biedt ruimte voor veel meer gezellige paasdecoratie dan alleen chocolade eitjes op tafel. Denk ook eens aan felle kleuren in huis halen, door middel van een paastak of met een mooi paasboeket. Of ga juist voor een elegant paasontbijt met zwart witte paasdecoratie.

Tip 1. Een ei hoort erbij

Als je aan Pasen denkt, denk je waarschijnlijk direct aan eieren zoeken. Eieren spelen dan ook een grote rol tijdens het paasfeest. Zowel de ´echte´ eieren als de chocolade variant. Waarschijnlijk heb je al wel ergens in huis een bakje staan met chocolade paaseitjes. Je kunt van eieren ook heel leuke paasdecoratie maken. Hang pastelkleurige eitjes in de paastak, of bij gebrek aan een paastak in een andere tak of plant. Ook zwarte witte paaseitjes doen het goed.


Heb je geen zin in een paastak in huis? Je kunt de deze decoratieve paaseitjes natuurlijk ook bijvoorbeeld in een schaaltje op tafel of op/in een kast zetten.

Tip 2. Combineer met lammetjes, konijnen en kippen

De lente, en dus Pasen, is natuurlijk niet compleet zonder de lente dieren. Denk aan lammetjes, kippen en konijnen (/ de paashaas). Je kunt ze los neerzetten in huis, of ook in de paastak hangen.Rondom de Pasen vind je veel van deze dieren als versiering. Keuze genoeg dus! Maar deze decoratie maak je ook heel eenvoudig zelf! Extra leuk om met kinderen of een groep vriendinnen te maken.

Tip 3. Haal kleur in huis

De Pasen is het uitgelezen moment om eens wat extra kleur in huis te halen. Doe dat bijvoorbeeld door een set mooie gekleurde veren op tafel te zetten. Of trek het bos in en neem een paar takken mee. Schilder deze vervolgens in pastelkleuren en je hebt een snelle, goedkope, zelfgemaakte en leuke paasdecoratie op tafel.

Geen zin in een traditionele paastak? Of geen ruimte voor veel paasdecoratie? Je kunt de versiering deze Pasen ook op de muur plakken. Gebruik één soort tape, of juist verschillende soorten en maak een soort van boom. Knip verschillende kleuren papier uit in de vorm van eieren, paashazen en veren en plak ze meteen aan de ´paastak´.

Tenslotte kun je kleur natuurlijk in huis halen met een mooi paas boeket. Kies voor tulpen en andere bloemen in gezellige felle kleuren. Een simpele en vrolijke paasdecoratie!

Tip 4. Een elegant paasontbijt

Ook tijdens het paasontbijt hoort de paasversiering natuurlijk niet te ontbreken. Je kunt uiteraard de oude vertrouwde waterverf weer op tafel zetten en de eieren in allerlei kleuren schilderen. Maar het kan ook een heel stuk eleganter. Denk bijvoorbeeld eens aan zwart witte eieren

Of leef je eens uit met glitters. Kan in één kleur, of verschillende kleuren.

Door de tafel te dekken in een rustige kleur, bijvoorbeeld wit of licht geel, houd je het geheel zowel elegant als paasachtig. Zorg voor kleuraccenten met bloemen, bijvoorbeeld kort afgesneden gerbera’s in kleine vaasjes of tulpen op de servetten.Dit geeft je paasontbijt een vrolijke maar toch chique look.

Zet tijdens het paasontbijt ook eens geks of anders op tafel. Wat vind je bijvoorbeeld van deze gevallen paashaas?

Of deze heerlijke broodjes?

Tip 5. Duurzaamheid van je paasdecoratie

Waar je ook voor kiest, probeer zo veel mogelijk netjes op te bergen en volgend jaar weer te gebruiken. Uiteraard hebben we het dan niet over de lekkere gekookte eitjes. Maar een paastak kun je prima opbergen, net zoals de paasversiering die in de paastak hangt. Op deze manier kun je ook echt investeren in bijvoorbeeld een mooi tafellaken speciaal voor de Pasen en gave linnen servetten in een mooie paaskleur.


DIY - Do It Yourself Decoratietips Pasen
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter