3 Manieren om oppervlaktes in huis rommelvrij te houden afbeelding

De eettafel, de salontafel, je nachtkastje, het bureau – vlakke oppervlaktes lijken wel magnetisch voor rommel.

De opeenstapeling van spullen die we daar vaak terugvinden maakt het lastig ze te gebruiken voor datgene waar ze eigenlijk voor gemaakt zijn: eten, studeren of je voeten op neerplanten tijdens movie-night. Daarnaast is het knap vervelend dingen terug te vinden als ze begraven zijn onder een berg andere dingen. En ’t ziet er simpelweg niet uit. Máár er gloort hoop aan de horizon: zie hier 3 manieren om jouw vlakke oppervlaktes rommelvrij te houden, afgekeken bij nette mensen.

Wijs een mand aan voor kleding die je slechts 1 keer gedragen hebt">1. Wijs een mand aan voor kleding die je slechts 1 keer gedragen hebt

Vlakke oppervlaktes in de slaapkamer (het bed, de vloer, het dressoir etc.) hebben er een handje van om kledingstukken die we 1 keer gedragen hebben en van plan zijn nog een keer te dragen voor we ze in de was kieperen, te verzamelen. Geef ze in plaats daarvan een eigen plekje. Een open (was)mand is hier de ideale oplossing voor, daar gooi je alles net zo makkelijk in als over een stoel. Heb je veel lades? Ruim dan een lade leeg en gebruik deze voor je net niet schone, en net niet vieze, was.

Foto in afbeelding via Studio Morton

1. Wasmand Shopper | 2. Aquanova wasmand Colin | 3. House Doctor wasmand

2. Houd de eettafel aan kant

Een nette, voorgedekte tafel (met bijvoorbeeld placemats of een tafelloper) geeft de eettafel een helder doel, dat duidelijk níet rommel verzamelen is. Zo wordt het automatisch een stuk minder aantrekkelijker om er als je thuis komt spullen neer te leggen die er niet horen. Doe dit ook ’s avonds na het eten met wat ontbijtspullen, zo houd je ‘m dag én nacht rommelvrij en bespaar je tegelijk tijd in je ochtendroutine.

Foto in afbeelding via BasicLabel

1. Linum tafelkleed Nora | 2. Placemat Torremolinos

3. Ziczac placemat Rotan | 4. Pen Napkins servet

3. Zorg dat alles waar je mee thuiskomt een vaste, niet-vlakke plaats heeft

Het is de mens eigen om zodra je thuiskomt al je spullen neer te gooien op het eerstvolgende oppervlak dat je tegenkomt. Doet dit niet! Haal even diep adem, en denk na over wat je precies in je handen hebt: sleutels, een boodschappentas, je jas? Bedenk waar je deze spullen vanaf nu neer gaat leggen. Een sleutelkastje, een haakje voor je jas (geen hanger, dat kost relatief veel tijd en moeite), een sorteerbakje voor papierwerk. Je zult zien, je spullen meteen netjes opbergen maakt je leven zó veel makkelijker.

1. Riviera Maison kapstok Numbers | 2. Bloomingville kapstokhaken

3. Letter Tray opbergbak | 4. HKLiving kapstok


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter