10 x Inspiratie voor de hal afbeelding
In deze blog

Een groots entree

De hal is vrijwel altijd de meest ondergewaardeerde ruimte in een huis; een vergeten ruimte waar je sleutels, jassen en andere rommel kwijt kunt. Misschien is het omdat we onszelf er meestal doorheen haasten, de deur uit, en niet echt tijd hebben om eens goed over de inrichting na te denken. Toch is het vrij gemakkelijk om de hal van een wow factor te voorzien, als je tenminste een beetje lef durft te tonen!

Tip 1: Gebruik de wanden. Decoreer de muren met kunst, fotolijsten, spiegels en behang voor een extra ruimtelijk effect. Je kunt kiezen voor een geordend patroon met bijvoorbeeld alleen zwart-wit foto’s in minimalistische zwarte lijsten of juist voor een extravagante hal met een fotolijsten, spiegels en schilderijen in alle kleuren van de regenboog, maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Tip 2: Smalle consoles en (klap)tafels zijn ideaal voor in de hal. Fleur deze op met lijsten, vazen en een mooi boeket; er gaat immers niets boven de geur van verse bloemen en zo creëer je meteen een welkom thuis voor iedereen die naar binnen wandelt. Dergelijke consoles lenen zich ook uitstekend als extra bergingsruimte voor bijvoorbeeld paraplu’s en hondenriemen. Kies naast deze console ook voor voldoende praktische, stijlvolle opbergingsmogelijkheden.

Tot slot, tip 3: voeg wat kleur toe aan de hal. Dit kan door de kapstokhaken van een vrolijk likje verf te voorzien, de trap te betegelen of voor de durfallen onder ons met een trappenhuis in de hal: verf de trap zoals op de rechterfoto hieronder. Zo tover je de trap om tot een echte eye-catcher, op een minder oubollige manier dan met de traditionele traploper. Een gewaagde, maar geslaagde keus!

Beeld via Pinterest.


Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter