10 tips om je tuin in een handomdraai zomerklaar te maken afbeelding

De eerste lentedagen zitten er al op en de thermometer geeft zelfs zomerse temperaturen aan. Dit is hét moment dat iedereen buiten wilt zijn om te genieten van het mooie weer. Maar op het moment van de eerste stap naar buiten komt het spijtgevoel dat je niet eerder besloten hebt om de tuin aan te pakken. Natuurlijk heb je dan geen zin meer om eerst uren in de tuin te klussen, want je weet in Nederland nooit na hoe lang de zon weer besluit om achter de wolken te verdwijnen. Daarom dit blog met tien tips om de tuin in een mum van tijd zomerklaar te maken zodat je nog genoeg tijd hebt om ook daadwerkelijk van het zomerse weer te kunnen genieten.


Tip 1. Grote onkruid-schoonmaak

Begin ’s morgens vroeg met het verwijderen van het ergste onkruid. In de ochtend is het nog niet heel warm en dan heb je ook meteen je work-out gehad. Door onkruid te verwijderen oogt de tuin meteen een stuk frisser en kun je zien waar die leuke zomerbloeier kan staan en beginnen met de tuin-inrichting.


Tip 2. Fleur de tuinstoelen op

Haal de tuinmeubels uit de schuur en fleur ze op met nieuwe tuinkussens. Vaak zijn tuinstoelen van hout of metaal en daardoor gaan ze jaren mee. Door een klein detail te veranderen, zoals een fuchsia tuinstoelkussen vervangen door een groen tuinstoelkussen, oogt de tuinset meteen als nieuw en kunnen de tuinstoelen er weer de hele zomer tegenaan.

Tip 3. Hang buitenkunst aan de schutting

Buitencanvas of buitenschilderij van hout met tekst over het buitenleven en relaxen, in groen- en blauw-tinten

Niet alleen de wanden in de woonkamer zijn geschikt om te decoreren, maar ook de schutting leent zich ultiem voor een wanddecoratie. Een wanddecoratie voor buiten wordt ook wel een buitencanvas of tuinschilderij genoemd. Een kale schutting is snel op te fleuren door er een glazen of houten wanddecoratie tegenaan te hangen, zoals een rustgevende canvas met Buddha of dit vrolijk houten buitenwandpaneel met tekst. Een groot voordeel van tuindecoratie is dat de tuin met een kleine toevoeging direct heel anders oogt. Kijk voor een overzicht van allerlei verschillende buiten schilderijen hier.


Tip 4. Kies voor groen">Tip 4. Kies voor groen

In een zomerklaar tuin horen natuurlijk de juiste planten. Met de juiste planten heb je direct een zomers gevoel, ook al is het een iets minder zonnige dag. Hoe tropisch is bijvoorbeeld een citrusplant of limoenplant! Maar ook deze exotische palm plant van vtwonen geeft direct het gevoel dat je op vakantie bent in eigen tuin.

Exotische palm plant waarmee je het zomerse gevoel in huis haalt, deze palmplant overleeft goed binnen in huis.


Tip 5. Stapel de plantenbakken op

Niet gezegend met een enorme tuin, maar wel gelukkig met een redelijk balkon? Benut de ruimte dan goed en kies bijvoorbeeld voor plantenbakken die de hoogte ingaan. Dit heet ook wel verticaal tuinieren. Een voorbeeld hiervan is deze vierkante bloembak van Home24. Doordat deze bloembak bestaat uit allerlei bloempotjes, gecombineerd met een grote plantenbak kun je er veel verschillende planten in kwijt zonder meteen alle ruimte kwijt te zijn.

stoelen-door-een-eettafelbank" title="Tip 6. Vervang de stoelen door een eettafelbank">Tip 6. Vervang de stoelen door een eettafelbank

De eettafelbank: het meubelstuk dat we steeds vaker binnen zien is natuurlijk ook ideaal voor buiten! Je kunt natuurlijk bij een eerste straaltje zonlicht de eettafelbank van binnen naar buiten slepen, maar waarom niet de plastic klapstoelen vervangen voor een mooie steigerhouten eettafelbank voor in de tuin? Aangezien de zomer al voor de deur staat kun je gaan voor deze steigerhouten eettafelbank met kruispoot of deze eettafelbank van steigerhout met arm- en rugleuningen. Mocht je nog een vrij weekend hebben of nog niets gepland hebben om met het Pinksterweekend te doen, klus dan zelf een eettafelbank in elkaar. Kijk voor een volledige handleiding om een eigen steigerhouten eettafelbank met opbergruimte te maken van vtwonen hier.

BasicLabel Eettafelbank van steigerhouten planken, helemaal hip en heel handig om aan de eettafel binnen of buiten te zetten.Ontspannende vtwonen Hangmat in allerlei kleuren: zowel binnen als buiten in de tuin op te hangen tussen bomen of een hangmathouder.Hangmatten heb je in veel verschillende soorten. Als je een grote tuin hebt met stevige bomen kun je er een hangmat tussen ophangen. Mocht je geen bomen in de tuin hebben staan dan kan de hangmat natuurlijk ook aan een standaard worden gehangen. Niet zo van het liggend luieren, maar toch een hangmat in de tuin? Kies dan eens voor een hangstoel. Ook de hangstoel is verkrijgbaar in verschillende soorten en ook erg ontspannend. Een heerlijk voorbeeld is de Amazonas Brasil Hangstoel. Het enige wat dan nog ontbreekt is iemand die een cocktail brengt en met een palmblad voor een verkoelend briesje zorgt.">BasicLabel Eettafelbank van steigerhouten planken, helemaal hip en heel handig om aan de eettafel binnen of buiten te zetten.Ontspannende vtwonen Hangmat in allerlei kleuren: zowel binnen als buiten in de tuin op te hangen tussen bomen of een hangmathouder.Hangmatten heb je in veel verschillende soorten. Als je een grote tuin hebt met stevige bomen kun je er een hangmat tussen ophangen. Mocht je geen bomen in de tuin hebben staan dan kan de hangmat natuurlijk ook aan een standaard worden gehangen. Niet zo van het liggend luieren, maar toch een hangmat in de tuin? Kies dan eens voor een hangstoel. Ook de hangstoel is verkrijgbaar in verschillende soorten en ook erg ontspannend. Een heerlijk voorbeeld is de Amazonas Brasil Hangstoel. Het enige wat dan nog ontbreekt is iemand die een cocktail brengt en met een palmblad voor een verkoelend briesje zorgt.

Tip 10. Word een echte BBQ grillmeister

Om te barbecueën hoef je niet per se gezegend te zijn met een enorm grote achtertuin met een volledige buitenkeuken. Het draait immers vooral om het vlees, de salades en de gezelligheid.

Wordt een echte grillmeister of grillmeisteres met deze BBQ Weber in een handig balkonformaat.

Gelukkig is er tegenwoordig de keuze uit duizend-en-een soorten BBQ’s: van balkonmodel tot houtskool barbecue. En gril je liever op kolen of op gas? Ga bijvoorbeeld voor de complete gasbarbecue van Weber, te koop bij vtwonen. Maar wil je echt de blits maken met een barbecue bij je vrienden? Ga dan natuurlijk voor een Green Egg barbecue. Voor de grote chefs zoals Julius Jaspers is deze barbecue zelfs een signatuur geworden. Het is een investering, maar dan kun je de aankomende jaren wel even voort en weet je zeker dat je tuin bij iedere zonnestraal vol zit met vrienden of familie die een vorkje mee willen prikken.

Met bovenstaande tips is je balkon of tuin in een handomdraai zomerklaar. Het enige wat zich nu nog hoeft laten te zien is de zon. Laat de zomer maar beginnen!


Decoratietips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter