10 Leukste manieren om een hangmat op te hangen in huis afbeelding

Wat is er nu lekkerder om in je eigen hangmat te genieten van een welverdiend drankje, luisterend naar je favoriete muziek? Pure ontspanning! En daarvoor hoef je niet eens een tuin te hebben. Het is tegenwoordig hartstikke normaal om een hangmat in huis op te hangen.

Hangstoelen en hangmatten maak je vast met speciale ophangsets, zodat ze veilig aan het plafond of de muur hangen. Of je gebruikt een standaard als je geen gaten wilt boren.

Een hangmat in huis geeft direct een vakantiegevoel. Het doet denken aan tropische eilanden, witte stranden, palmbomen en totale onbezorgdheid. Er zijn hangmatten in allerlei vormen, kleuren, materialen en stijlen.

Of je nu een modern, bohemian, retro, urban jungle, industrieel, landelijk of klassiek interieur hebt, er is een hangmat die op jou hangt te wachten. Het is een echte eyecatcher, dus zorg dat je een mooie uitkiest.

1. Hang een hangstoel op in de woonkamer

Wil je niet gelijk voor een grote hangmat gaan? Probeer dan een hangstoel. Dit neemt iets minder ruimte in en is perfect voor in de woonkamer.

Kies een hangstoel in dezelfde kleur als de rest van je interieur voor een rustig geheel. Zelfs als je van een strak interieur houdt, kan een hangstoel een mooie aanvulling zijn.

Houd je liever van wat meer kleur in huis? Laat je hangstoel opvallen en kies voor feestelijke kleuren. Hiermee heb je zo het gevoel in Jamaica te zijn. Een cocktailtje erbij en je feest kan beginnen.

2. Meer ruimte? Dan kies je voor een hangmat in de woonkamer

Als je een iets grotere woonkamer hebt, dan kun je makkelijk voor een echte hangmat kiezen. Hang hem op een lichte plaats op zodat je kunt genieten van het daglicht en een heerlijk dutje kunt doen in de zon.

Komen er mensen langs, organiseer je een feestje of heb je gewoon even genoeg van je hangmat? Het fijne aan een hangmat is dat je geen gedoe hebt met tillen en opbergen. Je haalt hem gewoon naar beneden, vouwt hem op en stopt hem in de kast.

3. Een hangmat in de badkamer?!

Jawel, ook de badkamer is een prima plek om een hangmat op te hangen. Het is niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Een hangmat is niet alleen handig om zelf in te ontspannen, maar kan ook als hangende kast functioneren.

Berg er je handdoeken in op of gebruik het om je kleren in te leggen wanneer je een bad of douche neemt.

4. Hangmat in de hoek van een kamer

Heb je ergens een lege hoek in je kamer? En weet je niet wat voor meubel je er neer moet zetten? Hang een hangmat of hangstoel op en je probleem is opgelost.


Zet een aantal planten om je hangmat heen en creëer je eigen indoor tuin. Het rustgevende effect van planten en het heerlijke gewiebel in de hangmat zorgt dat je binnen no-time totaal ontspannen bent.

5. Geen zin om gaten te boren? Kies voor een hangmat met standaard

Als je geen zin of mogelijkheid hebt om gaten in de muur te boren, kies dan voor een hangmat met standaard.


Zet de standaard neer, hang je hangmat op en klaar is kees. Deze kun je ook makkelijk in de tuin zetten wanneer het lekker weer is.

6. Hangmat in de kinder- en babykamer

Natuurlijk is een hangmat een uitstekende toevoeging aan de kinderkamer, want het geeft gelijk een speelse uitstraling. Laat je kids lekker swingen in hun hangmat en je hebt er geen omkijken meer naar.

Ook kun je de hangmat gebruiken om er knuffels of speeltjes in op te bergen.

7. Kies voor een hangbank voor het échte Ibiza-gevoel

Een hangbank in plaats van een normale bank, wat een top idee! Nooit meer hoef je je bank omhoog te tillen om er met de stofzuiger onder te kunnen.

Versier je hangbank met mooie, kleurrijke kussens voor een Ibiza/bohemian look. Of leg er een mooie gehaakte deken overheen.

Houd je het liever strak? Kies dan voor kussens met effen kleuren. Een hangbank past prima in een modern interieur, het ligt er maar net aan hoe je het decoreert.

Schommel jezelf in slaap en geniet van een verfrissend dutje op je eigen get-away-island.

8. Hang je hangmat bij het raam

Hang je hangmat op voor de ramen, en geniet van het uitzicht. Schijnt ergens in huis de zon overdag? Dat is dé perfecte plek om een hangmat op te hangen. Zet de ramen open en ga lekker hangend bakken in de zon.

Als je een balkon hebt, dan kun je je hangmat natuurlijk ook op het balkon hangen.

Heb je een serre? Dat is helemaal een ideale plek voor je hangmat. Wat flamingo’s erbij en een Hawaïaans deuntje op de achtergrond en de tropische vibes zijn gezet.

9. Geef je kat ook een hangmat

Katten houden ervan om op de raarste plekken te liggen. Geef je kat een eigen hangmatje en dat wordt gegarandeerd zijn favoriete hangplek. Dat is weer eens wat anders dan een kattenmand. Hang de hangmat boven de verwarming in de winter of in de zon en je kat komt zijn hangmat niet meer uit.

Heb je geen kat, maar een hond? Ook honden houden van hangmatten!

10. Creëer een extra luxe hangmat

Geef je hangmat een extra luxueuze touch en leg er een heerlijk zacht dekentje in of een kleedje van faux fur.

Leg er meerdere sierkussens in en geniet van je eigen fijne plekje waar je je eventjes helemaal kunt terugtrekken.

Het kan eventueel ook als logeerbed dienen voor als je een gast over de vloer hebt, multifunctioneel zo’n hangmat!

Heb jij andere ideeën om een hangmat of hangstoel op te hangen? Laat het hieronder weten, we horen graag van je!

Auteur: Jessica Scheper


Woontrends Decoratietips Tips
Reageer op dit artikel

Laat commentaar achter